Κυριακή 17 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Για την «τρομοκρατία»

Ο κύκλος των τρομοκρατικών ενεργειών συνεχίζεται, με πρόσφατο κρίκο το Λονδίνο. Ο κοσμοπολίτικος ιμπεριαλιστικός καπιταλισμός δολοφονεί με τους πολέμους του εξαθλιωμένες μάζες ανθρώπων προς δόξα των πολυεθνικών. Το μυστηριώδες πρόσωπο ενός αφανούς Μπιλ Λάντεν παρουσιάστηκε ως αρχή της «τρομοκρατικής πυρκαγιάς», λες και πρωτύτερα όλα έβαιναν ήσυχα. Φανερή η προσπάθεια μετατόπισης των αιτιών της ανερχόμενης αντίστασης των αραβικών λαών στο πρόσωπο ενός μυστηρίου που εξέθρεψαν και χρησιμοποίησαν οι ευρω-ατλαντικές δυνάμεις κατά της σοβιετικής παρουσίας στο Αφγανιστάν. Το ίδιο αφανές πρόσωπο χρησιμοποιείται και σήμερα για την επιβολή αντιδραστικών νόμων και διατάξεων πάνω στους ευρωπαϊκούς λαούς στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Ωστόσο, το... παραμύθι συνεχώς ξεφτίζει μετά την πολεμική κατάκτηση του Ιράκ από τους Αγγλο-αμερικάνους και τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της αντίστασης του ιρακινού λαού. Δίπλα στους Αγγλο-αμερικάνους βρίσκονται ως συμπαραστάτες οι δυτικόστροφες κυβερνήσεις των πρώην Λαϊκών Δημοκρατιών. Από κοντά κι η Ευρω-ενωσίτικη μπαμπόγρια με τη σταθερή προσήλωση στα... ιδανικά του ιμπεριαλισμού.

Ολος αυτός ο διεθνής εσμός προσπαθεί να πείσει τη διεθνή κοινή γνώμη ότι το όλο ζήτημα βρίσκεται στη διαμάχη μεταξύ της αστικο-δημοκρατικής εκμεταλλευτικής ελευθερίας και των ανατολίτικων μεσαιωνικών καθεστώτων. Ετσι νομίζει ότι θα καλυφθεί η έντονη οσμή του πετρελαίου από τις δοξασίες της αστικοφιλελεύθερης ιμπεριαλιστικής μπουρζουαζίας και τα ποντικοσαλέματα της πάλαι ποτέ σοσιαλδημοκρατίας. Σε πείσμα των απογόνων των κόκκινων τριαντάφυλλων και των λευκών κρίνων, η ρίζα του προβλήματος της τρομοκρατίας γίνεται όλο και πιο κατανοητή στους λαούς της Ευρώπης. Το όνομα αυτής της ρίζας είναι με κεφαλαία γράμματα: ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. Ο χώρος της Μέσης Ανατολής ήταν ανέκαθεν υψηλής στρατηγικής σημασίας. Αλλοτε για τη μετακίνηση των εμπορευμάτων της αποκιοκρατίας από την Κίνα και τις Ινδίες στην Ευρώπη. Στον εικοστό αιώνα έγινε κλειδί της διεθνούς οικονομίας μετά την καθιέρωση του πετρελαίου ως κύρια μορφή ενέργειας.

Ολα όσα γίνονται φέρουν την έντονη οσμή του «μαύρου χρυσού». Οι γνωστές «αδελφές» εταιρίες πετρελαίου, παρά το εσωτερικό τους ανακάτεμα, ρυθμίζουν την παγκόσμια οικονομία. Αποτελούν μια ανεξέλεγκτη υπερεθνική δύναμη πάνω από κράτη, έθνη και λαούς. Οι λεγόμενες ισχυρές κυβερνήσεις των καπιταλιστικών κρατών μοιάζουν με θλιβερούς υπαλληλίσκους έτοιμες να διαπράξουν κάθε είδους εγκλήματα εναντίον εθνών και λαών, όταν αυτά εξυπηρετούν πετρελαϊκά συμφέροντα. Εδώ βρίσκεται η απάντηση για τη λύση του προβλήματος της τρομοκρατίας: Αμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από τη Μέση Ανατολή. Οι λαοί να αφεθούν ελεύθεροι να λύσουν τα προβλήματά τους χωρίς ξένες πλάτες και ποικίλους υποδαυλισμούς. Χωρίς την αγγλο-αμερικάνικη πολιτική του «διαίρει και βασίλευε». Στο βάθος όλου του Μεσανατολικού ζητήματος, στην καρδιά του, βρίσκεται το Παλαιστινιακό πρόβλημα. Οσο αυτό θα υπάρχει δε θα υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Και κάτι ελληνικό: Η κυβέρνηση βγήκε πάλι να δηλώσει την αμετροέπειά της με άκρατες δηλώσεις συμπαράστασης στη γριά-τσιφούτα αγγλική αποικιοκρατία και φανατικές καταδίκες των τρομοκρατών. Λαμβάνοντας υπόψη τη λεπτή θέση της Ελλάδας, την Ιστορία της και τα διεθνή της ερείσματα, λέω τούτω: Κύριοι, βουλώστε το στόμα σας!


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ