Κυριακή 17 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλιά»

Οι επιπτώσεις από το κλείσιμο των εργοστασίων δε «σκάνε» μόνο πάνω στους εργάτες. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Νάουσας. Η εικόνα ερήμωσης που εμφανίζεται αποτυπώνεται και στα στοιχεία απογραφής των κατοίκων της. Οι νέοι που φεύγουν για σπουδές δεν επιστρέφουν στον τόπο τους, αφού με το ποσοστό της ανεργίας να ξεπερνά το 50% δεν μπορούν να ελπίζουν πως θα βρουν δουλιά.

Η δραματική οικονομική κατάσταση που κυριαρχεί στη Νάουσα αποτυπώνεται και μέσα από τα στοιχεία που έδωσε στον «Ρ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Σ. Προύσαλης και περιγράφει τις επιπτώσεις στον κλάδο του. Το 2002 οι εγγεγραμμένοι στο ΤΕΒΕ ήταν 1.670. Σήμερα, 3 χρόνια μετά, απέμειναν 1.350. Από τους 1.350 μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ οι 210 διώκονται δικαστικά για χρέη προς το ΤΕΒΕ και κινδυνεύουν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Εξίσου αποκαλυπτικό είναι πως και όσοι άνεργοι επέλεξαν να επιδοτηθούν από τον ΟΑΕΔ, για να ανοίξουν μικρές επιχειρήσεις και να δουλέψουν για να ζήσουν, δεν μπορούν να κρατήσουν τα καταστήματά τους περισσότερο από δύο χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ