Τρίτη 19 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θράσος απύθμενο

Δεν είναι απλά υποταγμένοι. Είναι συνειδητά ταγμένοι στην υπηρεσία της εργοδοσίας και των συμφερόντων της. Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ ανέλαβαν να χτυπήσουν το ΠΑΜΕ, την Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας (ΕΚΝ), την ώρα που μαίνεται η επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων στα εργοστάσια του ομίλου «ΚΛΩΝΑΤΕΞ». Προκάλεσαν την αφορμή για να ρίξουν τη χολή τους και να αποπροσανατολίσουν από το κύριο, που είναι η ανάγκη για ενωμένη και συντονισμένη πάλη των εργαζομένων απέναντι στο μέλλον της ανεργίας, που σχεδιάζουν γι' αυτούς κυβέρνηση, Λαναράς και ΓΣΕΕ.

Ο ΠΑΣΚίτης Αποστόλης Ραπτόπουλος καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, γιατί δεν επέτρεψε στον ΠΑΣΚίτη Ν. Γιαννόπουλο, πρόεδρο του ΕΚΘ, να μιλήσει στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, για να υποδεχτεί τους απεργούς της Νάουσας που πήγαν να διαδηλώσουν και στη Θεσσαλονίκη την αντίθεσή τους στις απολύσεις που σχεδιάζει ο Λαναράς.

«Αυτοσκοπός του ΠΑΜΕ και των ελεγχόμενων από αυτό οργανώσεών του, όπως η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών, δεν είναι η επίλυση των προβλημάτων των εργοστασίων μας, αλλά αποκλειστικά και μόνο η κομματική εκμετάλλευση και η κοινωνική καπηλεία των συναδέλφων μας», λέει ο Α. Ραπτόπουλος. Επίσης επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση του ΕΚΝ, γιατί «συμπορεύεται» με τους στόχους του ΠΑΜΕ.

Απάντηση δίνει ο Χρήστος Τρεμπελής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και στέλεχος του ΠΑΜΕ, ξεσκεπάζοντας το ρόλο της ΠΑΣΚΕ και την παντελή απουσία της, όπως και του ίδιου του Α. Ραπτόπουλου, από την οργάνωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της Νάουσας. Παράλληλα, διερωτάται τι έκανε το ΕΚΘ για να υποδεχτεί τους απεργούς της Νάουσας και κυρίως πώς στήριξε την απεργία του κλάδου, όταν δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει ούτε τους εργαζόμενους, που δουλεύουν στο ένα και μοναδικό εργοστάσιο του Ομίλου στη Θεσσαλονίκη (πρώην «Δούδος»).

Επίσης, καλεί τον Α. Ραπτόπουλο να απαντήσει γιατί δεν κατάγγειλε τη στάση του προέδρου της ΓΣΕΕ, που, αντί να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, δέχτηκε να έρθει ακόμη και στη Νάουσα να παίξει το ρόλο του «θηριοδαμαστή» των εργαζομένων της πόλης, που ο υφυπουργός Γ. Γιακουμάτος αποκάλεσε «ατίθασους».

Τέλος, ο Χ. Τρεμπελής ξεκαθαρίζει: «Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων της πόλης μας. Οι εργαζόμενοι τώρα ξέρουν πολύ καλά, ποιοι είναι σταθερά και αταλάντευτα μαζί τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ