Τετάρτη 31 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
«FRANCE TELECOM» - «ORANGE»
Στόχος η ηγεσία της ευρωπαϊκής κινητής τηλεφωνίας

ΠΑΡΙΣΙ.-

Επιβεβαιώθηκαν, χτες, οι υφέρπουσες, εδώ και καιρό, φήμες στους ευρωπαϊκούς οικονομικούς κύκλους με την ανακοίνωση εξαγοράς της, τρίτης σε μέγεθος, βρετανικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας «Orange Plc» από την κρατική γαλλική εταιρία τηλεφωνίας «France Telecom», έναντι 43,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, που ανακοινώθηκαν, η «France Telecom» θα καταβάλει στη «Vodafone Air Touch», ιδιοκτήτρια της «Orange», 25,1 δισεκατομμύρια στερλίνες και δεσμεύεται να της παραχωρήσει «λίγο λιγότερο» του 10% του μετοχικού της κεφαλαίου με την προοπτική να το εξαγοράσει το αργότερο μέσα στην επόμενη διετία. Η «Vodafone», από την πλευρά της, ανέλαβε την υποχρέωση να καλύψει το υπάρχον χρέος (1,8 δισ. στερλίνες) της «Orange», αλλά και να συνάψει δάνειο, ύψους 4,1 δισεκατομμυρίων στερλινών, για την εξαγορά της βρετανικής άδειας κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς, που είχε, ήδη, εξασφαλίσει η «Orange». Η «Vodafone» πούλησε την «Orange» προκειμένου να εξασφαλίσει την έγκριση των θεσμικών αρχών ανταγωνισμού των Βρυξελλών για την αγορά της γερμανικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών «Mannesmann AG».

Η «Orange» θα συγχωνεύσει τις εργασίες της με αυτές της κινητής τηλεφωνίας της «France Telecom», ενώ διευθυντής της νέας εταιρίας «New Orange» θα παραμείνει ο νυν διευθύνων σύμβουλος της «Orange», Χανς Σνουκ. Η «New Orange» αναμένεται μέχρι τα τέλη του 2000 να έχει 30 εκατομμύρια συνδρομητές και έσοδα περισσότερα των 4,9 δισεκατομμυρίων στερλινών. «Σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής της εταιρίας μας και της προσπάθειάς της για κατάκτηση της ηγετικής θέσης στην Ευρώπη και της εξασφάλισης μιας θέσης σοβαρού παράγοντα σε παγκόσμιο επίπεδο» χαρακτήρισε, περιχαρής, την εξαγορά ο πρόεδρος της «France Telecom», Μισέλ Μπον. Ας σημειωθεί ότι, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, η κρατική συμμετοχή στη «France Telecom» θα μειωθεί σε 54%, από 61% που είναι σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ