Σάββατο 23 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καλύπτει τις ελλείψεις με ... εθελοντισμό

Μέσω του εθελοντισμού και των προσφορών προσπαθεί η κυβέρνηση να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές παροχής Υγείας, όπως για παράδειγμα οι οδοντιατρικές για τις οποίες οι δημόσιες δαπάνες είναι καθηλωμένες στο 1,36%.

Οπως ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Α. Μαρτίνης, υπάρχει συμφωνία με το υπουργείο Υγείας ώστε από το Σεπτέμβρη να λειτουργήσουν στις εγκαταστάσεις του Ερυθρού Σταυρού στη Θεσσαλονίκη δύο οδοντιατρικά ιατρεία για την εξυπηρέτηση των εφημεριών των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Επίσης, θα λειτουργήσουν με εθελοντές του ΕΕΣ ένα παθολογικό και ένα χειρουργικό ιατρείο επειγόντων περιστατικών.

Το κόστος της ανακατασκευής του κτιρίου και του εξοπλισμού εκτιμάται ότι ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ και αυτό θα εξασφαλιστεί από πώληση ακινήτων του ΕΕΣ. Ταυτόχρονα, ο Α. Μαρτίνης επιχείρησε να χρησιμοποιήσει την παραπάνω πρωτοβουλία ως προπέτασμα καπνού για να αιτιολογήσει την πολιτική «αξιοποίησης» - εκποίησης της ακίνητης περιουσίας του ΕΕΣ στη Θεσσαλονίκη που ήρθε στην επιφάνεια με την απόφαση να πουληθεί το διατηρητέο κτίριο επί της οδού Β. Ολγας (σ.σ. γνωστό ως κτίριο του ΝΑΤΟ).

Απόφαση με την οποία διαφωνούν οι φορείς και διεκδικούν να αποδοθεί στο δήμο ώστε να αξιοποιηθεί σε όφελος του λαού της πόλης. Ο Α. Μαρτίνης επιβεβαίωσε χτες για άλλη μια φορά την πρόθεση του ΕΕΣ να προχωρήσει στην εκποίηση του διατηρητέου αν και, όπως είπε, προς το παρόν έχει παγώσει το θέμα διότι βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση με φορείς και κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ