Τρίτη 2 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΟΚ
«Αντιδρά»... επαυξάνοντας

Να εφαρμόσει «πλήρως» τον αντιασφαλιστικό νόμο «Ρέππα» κάλεσε το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση, με αφορμή την επιστολή της ΕΕ. Διά στόματος του Ευαγ. Βενιζέλου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να ισχύσει ο νόμος 3029/2002 που αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια, μειώνοντας παράλληλα το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης από το 80% στο 70%, νόμος όμως που, σύμφωνα με τον Ευαγ. Βενιζέλο, μπορεί να «εγγυηθεί την υπόσταση και τη βιωσιμότητα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος της χώρας»!

Ο Ευαγ. Βενιζέλος επιχειρώντας να παραπλανήσει τους εργαζόμενους για τις δήθεν φιλολαϊκές προθέσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε μια προσπάθεια να βγάλει λάδι την ΕΕ ισχυρίστηκε προκλητικά ότι «το Ελληνικό Σύνταγμα, όπως και το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο, επιβάλλει τη λήψη θετικών μέτρων υπέρ των γυναικών». Την ίδια στιγμή πρότεινε σαν «λύση» την εφαρμογή του νόμου «Ρέππα», ο οποίος εντάσσεται στη λογική της «στρατηγικής της Λισαβόνας», που προβλέπει παράταση του εργάσιμου βίου και βαθαίνει την εργασιακή εκμετάλλευση, με πρώτα θύματα τις γυναίκες και τους νέους εργαζόμενους.

ΣΥΝ: Ανακάλυψε την... «κακή» ΕΕ

Την προώθηση αντιλαϊκών και αντεργατικών επιλογών από την ΕΕ... ανακάλυψε ο ΣΥΝ. Την ίδια στιγμή που τα στελέχη του κόπτονται για την «καλή» και «φιλοεργατική» ΕΕ, ανακαλύπτουν ότι «η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», ενώ «εμφανίζεται ως μέτρο εξίσωσης, στην ουσία είναι μέτρο επιδείνωσης των όρων εργασίας και ποιότητας ζωής των γυναικών»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ