Τρίτη 2 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΑΚ ΔΕΕ
Στελέχη με αντικειμενικά κριτήρια

Τη θέση για επιλογή στελεχών Εκπαίδευσης με 100% αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια προβάλει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, ενάντια στο καθεστώς ημετεροκρατίας και στο νομικό πλέγμα που, όπως σημειώνει, «εξασφαλίζει στην κάθε κυβέρνηση το διορισμό "των δικών της" σε θέσεις στελεχών Εκπαίδευσης, με βασικό κριτήριο την υλοποίηση και στο "τελευταίο" σχολείο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής».

Το ζήτημα της επιλογής στελεχών απασχόλησε τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ, με τις παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ να επιδίδονται σε ένα «προκλητικό και κακόγουστο δικομματικό θέατρο». Στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ ΔΕΕ, Κ. Παπλωματάς, σημειώνει ότι οι δύο παρατάξεις «"τσακώνονται" για τα στελέχη της Εκπαίδευσης για να συγκαλύψουν ότι συμφωνούν πλήρως στην αντιεκπαιδευτική πολιτική των ταξικών φραγμών, της εμπορευματοποίησης της Παιδείας, στο διπλό σχολικό δίκτυο, στο χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, στην αξιολόγηση, στη λιτότητα κλπ».

Σημειώνει παράλληλα ότι «με επιλογές μέσα από 100% απόλυτα μετρήσιμα κριτήρια, δεν ανατρέπεται βέβαια η αντιεκπαιδευτική πολιτική, χτυπιέται όμως η ημετεροκρατία, οι πελατειακές σχέσεις και αίρεται η ομηρία των στελεχών», τονίζοντας ότι «το κρίσιμο είναι σε ποια πλαίσια λειτουργούν αυτά τα στελέχη και τι πολιτική καλούνται να υλοποιήσουν».

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν το καθεστώς ημετεροκρατίας, καλώντας παράλληλα τους εκπαιδευτικούς να γυρίσουν την πλάτη στις παρατάξεις που έχουν επιδοθεί σε ένα «κακόγουστο και προκλητικό δικομματικό θέατρο» και «να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού μετώπου, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ για να διεκδικήσουν την Παιδεία, την Οικονομία και την Κοινωνία που οι λαϊκές ανάγκες απαιτούν και το σχολείο, την Εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό που αυτές τις ανάγκες θα υπηρετούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ