Τρίτη 2 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Παρανάλωμα σε περιοχές - φιλέτα

Περίπου 7.500 στρέμματα κάηκαν το τετραήμερο που μας πέρασε

Περίπου 7.250 στρέμματα δασικής, χορτολιβαδικής και αγροτικής έκτασης κάηκαν από την Παρασκευή το πρωί έως και χτες αργά το απόγευμα από πυρκαγιές που ξέσπασαν σε όλη την επικράτεια. Από τις σημαντικότερες, οι φωτιές σε Αγ. Θεοδώρους, Πρέβεζα, Ζάκυνθο και Αχαΐα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όσο και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι κίνδυνοι για εκδήλωση πυρκαγιάς, παραμένουν υψηλοί στους Νομούς Λασιθίου και Σάμου ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβέστες στους περισσότερους νομούς της χώρας.

Η μεγαλύτερη πυρκαγιά του τετραημέρου, ξέσπασε στις 4 το μεσημέρι της Κυριακής, στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας. Η φωτιά απείλησε τους οικισμούς Λεοντάρι, Κατσιβίρι, Αγία Παρασκευή και Αγία Μαρίνα ενώ ακόμα και ο Α΄ Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κόης, άφησε υπόνοιες για εμπρησμό με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. Η πυρκαγιά τελικά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 9 το βράδυ και στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος οκτώ πυροσβεστικά αεροσκάφη, έξι ελικόπτερα, 40 οχήματα με 220 πυροσβέστες εκ των οποίων οι 100 ήταν μέλη πεζοπόρου τμήματος.

Στην Πρέβεζα, την Παρασκευή το μεσημέρι οι φλόγες κατέκαψαν περίπου 4.000 στρέμματα (3.000 αγροτοδασικής και 1.000 δασικής έκτασης), χωρίς να κινδυνέψουν άμεσα οικισμοί. Για προληπτικούς λόγους, είχαν εκκενωθεί ένα ξενοδοχείο και ένα κάμπινγκ, στις περιοχές Κανάλι και Κούκος. Στη Ζάκυνθο και συγκεκριμένα στην περιοχή Αργάσι - Καλαμάκι, από το μεσημέρι του Σαββάτου έως τις 7 το απόγευμα που τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, λόγω των δυνατών ανέμων, στάχτη έγιναν 1.000 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης. Παράλληλα, στην περιοχή Λογοθέτη - Πετροχώρι του Νομού Αχαΐας, οι 68 πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες που έκαψαν 1.500 στρέμματα δάσους.

Τέλος, πυρκαγιές εκδηλώθηκαν και τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο στην Αττική, σε Λαγονήσι και Ανω Γλυφάδα, στην Αιτωλοακαρνανία (στη θέση Ανω Χρυσοβίτσα - Θέρμο), στη Σαμοθράκη (Σκλαβόννα), στην Αχαΐα (Κώμη του Δήμου Ωλένιας), στην Εύβοια (Δήμο Ταμυναίων) και στα Ιωάννινα (Πέραμα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ