Τετάρτη 3 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Στους ιδιώτες οι ακτές

Στη δεύτερη φάση του ξεπουλήματος σε ιδιώτες του Μικρολίμανου και των πλαζ της Φρεαττύδας και στα Βοτσαλάκια προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά στην προχτεσινή του συνεδρίαση, με την έγκριση των όρων συμφωνίας που έχει συνάψει με την ΕΤΑ.

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποδέχτηκε ότι η ΕΤΑ παραχωρεί στο Δήμο τις πλαζ για 45 χρόνια και αν ο δήμος τις εκμεταλλευτεί εμπορικά θα επιστρέφει στην ΕΤΑ το 12,5% από τα έσοδα της αξιοποίησης.

Ετσι με την αποδοχή αυτή, όχι μόνο ιδιωτικοποιούνται και παραδίδονται σε εμπορική εκμετάλλευση οι ακτές, αλλά αποδέχεται ο Δήμος Πειραιά να αποποιηθεί οριστικά υπέρ της ΕΤΑ των κυριαρχικών δικαιωμάτων του στην Πειραϊκή ακτογραμμή.

Με ανακοίνωσή του, ο Κώστας Τζατζάνης, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς -Αναγέννηση» επισημαίνει ότι ανεξάρτητα από τις λεπτομέρειες, η μεθόδευση αυτή οδηγεί στην αποποίηση της κυριότητας πολιτικής, νομικής, συνταγματικής και ιστορικής που έχει ο πειραϊκός λαός στις ακτές της πόλης, καθώς και στο ξεπούλημά τους σε ιδιώτες. Ετσι, κάθε Πειραιώτης, για να απολαύσει την παραλία θα απαιτείται να πληρώσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ