Τετάρτη 3 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Τόπος... γιορτής για τα κέρδη των ιδιωτών

Αλλη μια φιέστα για να χρυσώσει το χάπι της ιδιωτικοποίησης διοργάνωσε χτες η κυβέρνηση

Από την αντίστοιχη φιέστα του περασμένου Μάρτη, παρουσία του πρωθυπουργού

ICON

Από την αντίστοιχη φιέστα του περασμένου Μάρτη, παρουσία του πρωθυπουργού
Σε κυβερνητική φιέστα με μοναδικό στόχο να «χρυσώσει» το χάπι του ξεπουλήματος των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων σε ιδιώτες, εξελίχθηκαν τα χτεσινά εγκαίνια των εκδηλώσεων «Ανοικτά στάδια - Τόπος γιορτής, τρόπος ζωής» με την παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού Φ. Π. Πετραλιά. Για να γίνει πιο φαντασμαγορική η εκδήλωση - φιέστα, είχαν προσκληθεί και δεκάδες παιδάκια από διάφορες κατασκηνώσεις του νομού Αττικής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Φ. Π. Πετραλιά στις δηλώσεις της ανέφερε πως σήμερα (σ.σ. χτες) «υλοποιούμε τον μεταολυμπιακό μας σχεδιασμό. Ξεκινήσαμε από την περασμένη βδομάδα και θα συνεχίσουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο με στόχο όπως πάντα, ανοικτά στάδια, ανοιχτές εγκαταστάσεις για όλους τους πολίτες». Και κατέληξε λέγοντας πως «το μεγάλο στοίχημα που έχουμε να κερδίσουμε είναι αυτό της μεταολυμπιακής αξιοποίησης».

Αν λάβουμε υπόψη ότι από τις αρχές Ιούλη έχουν ήδη δημοσιευτεί τρεις προσκλήσεις ενδιαφέροντος προς Ελληνες και ξένους επιχειρηματίες για την ανάληψη της εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων του κανόε - καγιάκ, του μπάντμιντον και του διεθνούς κέντρου ραδιοτηλεόρασης, ενώ μέσα στον Αύγουστο θα ακολουθήσουν οι εγκαταστάσεις της ξιφασκίας στο Ελληνικό, το Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου και η Μαρίνα του Αγ. Κοσμά, τότε καταλαβαίνουμε για ποια μεταολυμπιακή αξιοποίηση κάνει λόγο η υπουργός.

Οσον αφορά το σύνθημα «Ανοικτά Στάδια», αρκεί να πούμε ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ που είχε πραγματοποιήσει ο «Ρ» στο χώρο, οι μόνες εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ που θα μπορούσε να αθληθεί κάποιος, είναι τα γήπεδα του τένις που κοστίζουν 20 ευρώ την ώρα και η πισίνα του κολυμβητηρίου με κόστος 30 ευρώ για την εγγραφή και 5 ευρώ για τη χρήση! Στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ επιτρέπεται μόνο η περιήγηση αλλά και αυτή με την καταβολή αντιτίμου (3 ευρώ ο ενήλικας).

Κατά τα άλλα, η αναπληρώτρια υπουργός χτες, επισκέφθηκε τα περίπτερα των Ολυμπιακών Αθλημάτων και έκανε... βόλτα με το τρενάκι που υπάρχει στο χώρο σε ορισμένες από τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ