Κυριακή 7 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα

Το θέμα της καταβολής δεδουλευμένων σε εργαζόμενους Δημοτικών και Διαδημοτικών Επιχειρήσεων ΟΤΑ Μαγνησίας, έφεραν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Εσωτερικών, Δημοσίας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας.

Η Ερώτηση επικεντρώνεται σε «προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει πλέον μεγάλος αριθμός εργαζομένων στις Δημοτικές και Διαδημοτικές Επιχειρήσεις των ΟΤΑ Μαγνησίας και ιδιαίτερα του Δήμου Ν. Ιωνίας, αφού παραμένουν απλήρωτοι από 12 έως 15 μήνες, με δραματικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους».

Επιπλέον, υπογραμμίζεται, ότι «η παραπάνω είναι μόνο μία από τις επιπτώσεις που έχει η πολιτική λιτότητας και στην ΤΑ, που εφαρμόζεται για 10ετίες στη χώρα μας. Η μεταφορά αρμοδιοτήτων σε κρίσιμους τομείς, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, οδήγησε τους Δήμους να μετατραπούν σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς και κακοπληρωτές για τους εργαζόμενους που απασχολούν».

Με βάση τα παραπάνω, «ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί, ποια μέτρα θα πάρουν και πότε, ώστε οι εργαζόμενοι σε Δημοτικές και Διαδημοτικές Επιχειρήσεις των ΟΤΑ Μαγνησίας, να εισπράξουν άμεσα τα δεδουλευμένα τους και να πληρώνονται κανονικά κάθε μήνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ