Τρίτη 9 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
Φωτιά σε εργοστάσιο

Eurokinissi

Μέχρι αργά το απόγευμα έκαιγε η φωτιά στο εργοστάσιο «Μ. Γαρδέρης ΑΒΕΕ» στη βιομηχανική περιοχή της Μεταμόρφωσης. Η πυρκαγιά ξέσπασε χτες από άγνωστη αιτία στις 11.41 το πρωί. Στον τόπο έσπευσαν 10 οχήματα με 30 πυροσβέστες, αλλά η πυρκαγιά είχε επεκταθεί, αφού στην αποθήκη και στους χώρους του εργοστασίου υπήρχαν νήματα και άλλο εύφλεκτο υλικό. Η επιχείρηση κατασκευάζει στρώματα.

Το εργοστάσιο, που βρίσκεται στην οδό Ναυπλίου 23, καταλαμβάνει με την αποθήκη χώρο 500 τετραγωνικών μέτρων και για τον έλεγχο της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν συνολικά 22 οχήματα και 170 πυροσβέστες.

Η βιομηχανική περιοχή της Μεταμόρφωσης βρίσκεται εκτός σχεδίου. Αναμένεται η ένταξή της στο σχέδιο πόλης σε μερικούς μήνες. Οπως δήλωσε ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Δ. Τζίτζιφας, «είναι πολλές οι επιχειρήσεις που έχουν άδεια για εγκατάσταση 500 τετραγωνικών και τελικά καλύπτουν επιφάνεια 1.500 τετραγωνικών μέτρων», επισημαίνοντας την ανάγκη ελέγχου των προϋποθέσων λειτουργίας τους. Οι αυθαίρετες επεκτάσεις δίνουν την εικόνα της αταξίας που επικρατεί στην περιοχή. Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο είχε κλείσει από το περασμένο Σάββατο λόγω διακοπών. Περίοικοι ανέφεραν ότι νωρίς το πρωί εμφανίστηκε υπάλληλος της εταιρίας, αλλά αποχώρησε σύντομα. Επίσης, υποστήριζαν ότι και παλιότερα είχε αρπάξει φωτιά η αποθήκη.

  • Σε εξέλιξη μέχρι χτες το βράδυ ήταν και η φωτιά σε αποθηκευτικό χώρο καταστήματος στην οδό Παναγίας Γρηγορούσας 186 στο Ζεφύρι. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 1.20 το μεσημέρι και στον τόπο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ