Τρίτη 9 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
Αποπομπή Παντελεήμονα

Την οριστική απομάκρυνση του μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα, αποφάσισε ομόφωνα χτες, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, αποφασίστηκε «η περιαγωγή του στην κατάσταση του σχολάζοντος», αφού η Ιερά Σύνοδος διαπίστωσε ότι εξακολουθούν να συντρέχουν οι σοβαροί λόγοι που αφορούν στο πρόσωπό του από τους οποίου «προκλήθηκε βαρύτατος σκανδαλισμός των πιστών».

Υπενθυμίζεται, ότι ο μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Φλεβάρη, λόγω οικονομικών σκανδάλων, αφού στο όνομά του είχε υπέρογκες καταθέσεις. Φέρεται επίσης, ότι στο όνομά του υπήρχαν υπεράκτιες εταιρίες. Για το θέμα αυτό θα συνεχιστούν οι ανακρίσεις από τα αρμόδια όργανα της Εκκλησίας. Ο κ. Παντελεήμων δεν παρέστη στη χτεσινή συνεδρίαση, αν και του είχε ζητηθεί, ενώ απορρίφτηκε το αίτημα του δικηγόρου του για αναβολή της απόφασης. Επιπλέον, χτες το απόγευμα άρχισε η συνεδρίαση της Συνόδου ως Συνοδικό δικαστήριο για την υπόθεση του μητροπολίτη Διδυμοτείχου Νικηφόρου. Η υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να τεθεί στο αρχείο, γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία, αφού οι μάρτυρες πήραν πίσω τις καταθέσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι οι καταθέσεις αφορούσαν σεξουαλική παρενόχληση.

  • Στις 22 Αυγούστου, αποφασίστηκε από τη Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, να γίνει η εκλογή νέου πατριάρχη. Στο μεταξύ ακόμα, τρεις ιεράρχες που πρόσκεινται στον πρώην πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο, απομακρύνθηκαν από τη Σύνοδο και τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα ψήφου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ