Κυριακή 21 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Χαρά που θα κάνουν οι μικροί μας φίλοι, όταν μάθουν πόσα πολλά και καλά καινούρια βιβλία κυκλοφορούν. Θα ταξιδέψουν και θα γνωρίσουν από κοντά τους μικρούς ήρωες των συγγραφέων που αγαπούν τα παιδιά.

Εχουμε, λοιπόν, και λέμε: «Ο Μίδας και το Χρυσόψαρο» της Κατερίνας Γεωργίου με ζωγραφιές της Λήδας Βαρβαρούση κυκλοφορεί από τα «Ελληνικά Γράμματα», μας μιλά για τον Μίδα, το μικρό ανήσυχο χρυσόψαρο που θέλει να δραπετεύσει από το σιντριβάνι όπου ζει φυλακισμένο. Ονειρεύεται να βγάλει φτερά, να εξερευνήσει άλλους κόσμους. Και εμπλέκεται σε περιπέτειες με σκύλους, κουκουβάγιες, πελαργούς αλλά και δυο παιδιά που επιχειρούν να τον αιχμαλωτίσουν. Μα τελικά, θα βρει άραγε το χρυσόψαρο την ευτυχία και την ελευθερία που τόσο ποθεί;

Επίσης, από τον ίδιο εκδοτικό οίκο κυκλοφορεί

«Ο Αργύρης το ποντικάκι και η συμμορία της κυρίας Βρομίτσας» της Μαρίας Βελετά - Βασιλειάδου. Ζωγραφιές της Ελένη Τσακμάκη.

Στο καλάθι με τα λερωμένα ρούχα, στο ντουλάπι με τα τυριά, ανάμεσα στα παπούτσια, κρύβεται ο Αργύρης το ποντικάκι όταν είναι ώρα να τον κάνει η μαμά του μπάνιο. Ομως, θα αλλάξει γνώμη και θα θελήσει να πλυθεί όταν μια μέρα θα ακούσει την ιστορία της Βρομίτσας και της συμμορίας της, που κανένας δεν τους θέλει για παρέα.

Τέλος, από τα «Ελληνικά Γράμματα» κυκλοφορεί και η ευχάριστη ιστορία «Παπιοπεριπέτειες» του Δημήτρη Ρούσου, με τις όμορφες ζωγραφιές του Νίκου Μπαλάνη.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ