Σάββατο 13 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΑΤΙΤΛΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τερμάτισαν την απεργιακή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι της «British Airways» στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, μετά την ανακοίνωση της πραγματοποίησης συνομιλιών για την επίλυση της διένεξης με την «Gate Gourmet». Σχεδόν τα δύο τρίτα του προσωπικού εδάφους της «British Airways» απέργησαν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους 600 απολυθέντες υπαλλήλους της αμερικανικής εταιρίας τροφοδοσίας «Gate Gourmet», η οποία συνεργάζεται με τον βρετανικό αερομεταφορέα.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Ο γαμπρός του «ατιμασμένου» πατέρα του πυρηνικού προγράμματος του Πακιστάν, Αμπντούλ Καντίρ Χαν, συνελήφθη χτες μετά από επίθεση που φέρεται να έκανε εναντίον δύο Βρετανών διπλωματών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

ΤΑΛΙΝ.-- Δώδεκα σοροί ανασύρθηκαν χτες από το βυθό της θαλάσσιας περιοχής της Βαλτικής, στα ανοιχτά της Εσθονίας, όπου είχε συντριβεί ελικόπτερο την Τετάρτη, ανακοίνωσαν χτες οι αρχές της χώρας. Δεν είχαν βρεθεί οι δύο πιλότοι του ελικοπτέρου «Σικόρσκι».

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Δεκάδες αντάρτες του ΚΚ Νεπάλ-Μαοϊκού επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα, σκότωσαν τουλάχιστον δύο αστυνομικούς και ανατίναξαν το κτίριο, ανακοίνωσαν οι αρχές του Βασιλείου. Αναλυτές εκτιμούσαν πως η νέα επίθεση φανερώνει το ότι το καθεστώς του βασιλιά Γκιανέντρα δείχνει όλο και περισσότερα σημάδια «αδυναμίας».

ΠΕΚΙΝΟ.-- Νέο «αντιτρομοκρατικό νόμο» θα εισαγάγει η κυβέρνηση της Κίνας πριν το τέλος του έτους, ανέφεραν χτες κινεζικά μέσα ενημέρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ