Πέμπτη 18 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Να καταργηθεί η φορολογία

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Δ. Σιούφα, με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Οσο αυξάνουν οι τιμές των καυσίμων αυξάνει και η κοροϊδία! Ενώ για τις απαράδεκτα υψηλές τιμές στα καύσιμα ευθύνονται τα μονοπωλιακά υπερκέρδη και η βαριά φορολογία, η κυβέρνηση εξαγγέλλει μέτρα που έχουν στόχο να ευνοήσουν την υψηλή κερδοφορία και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο φυσικό αέριο. Συνεχίζει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της απελευθέρωσης στον τομέα της ενέργειας, από εκεί που σταμάτησε το ΠΑΣΟΚ.

Η πολιτική απελευθέρωσης των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου είναι συμβατή με την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, αλλά ασύμβατη με τον ενεργειακό σχεδιασμό για την κάλυψη των λαϊκών και παραγωγικών αναγκών με φτηνή, επαρκή και ασφαλή παροχή ενέργειας.

Κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στα καύσιμα τώρα. Λαϊκή αντεπίθεση και συμμαχία για ενιαίο και αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας, που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ