Πέμπτη 18 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΝΟΒΑ ΜΠΑΝΚ»
Ανάκληση της απόλυσης

Επαναπροσλήφθηκε με δικαστική απόφαση ο συνδικαλιστής Ανέστης Θεοδωρίδης. Σε αγωνιστική επιφυλακή καλεί το ΠΑΜΕ

Με χτεσινή προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου Αθήνας, ο απολυμένος απεργός της ΝΟΒΑ ΜΠΑΝΚ Ανέστης Θεοδωρίδης ξανακέρδισε τη θέση του στην τράπεζα, μετά και τις δυναμικές κινητοποιήσεις στις οποίες πρωτοστάτησαν οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου. Αιτία της συνδικαλιστικής δίωξης του Αν. Θεοδωρίδη ήταν οι προσπάθειές του να στήσει σωματείο εργαζομένων στην Τράπεζα, καθώς και η συμμετοχή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου και στην πρόσφατη απεργία στις 26 Ιούλη. Ο Αν. Θεοδωρίδης είναι στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της Επιτροπής Νέων του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της ΟΤΟΕ.

Στην απόλυση του εργαζόμενου - που έγινε στη 1 Αυγούστου - οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου απάντησαν άμεσα, με δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Με συμβολικές καταλήψεις και εξορμήσεις στα υποκαταστήματα της ΝΟΒΑ ΜΠΑΝΚ, με την απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ύστερα από έντονη παρέμβαση του ΠΑΜΕ, με την παράσταση διαμαρτυρίας στελεχών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας και την παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης της Τράπεζας στην Αθήνα - που οργάνωσε η Γραμματεία ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα -, οι ταξικές δυνάμεις ξεκαθάρισαν ότι δε θα αφήσουν αναπάντητη τη συνδικαλιστική δίωξη του Αν. Θεοδωρίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κοινοποίηση της απόλυσης του εργαζόμενου ήρθε μόλις λίγες μέρες μετά τη συνδικαλιστική δίωξη του Θ. Λάππα, μέλους της Γραμματείας ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και εργαζόμενου στην ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ, η διοίκηση της οποίας προσπάθησε να τον μεταθέσει από τα κεντρικά της γραφεία σε άλλο υποκατάστημα. Μια προσπάθεια που επίσης ματαιώθηκε, ύστερα από παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων.

Σε χτεσινή της ανακοίνωση, με αφορμή τη δικαστική απόφαση για τον Αν. Θεοδωρίδη, η Γραμματεία ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα σημειώνει: «Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα ανέλαβαν την ευθύνη της οργάνωσης του αγώνα για την επαναπρόσληψη του συνδικαλιστή, στελέχους του ΠΑΜΕ και μέλους της Γραμματείας Νέων της ΟΤΟΕ, θεωρούν κατ' αρχάς θετική τη δικαστική απόφαση και καλούν σε επιφυλακή τους εργαζόμενους του κλάδου μέχρι την οριστική δικαίωση του συναδέλφου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ