Πέμπτη 18 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΛΙΜΕΝΤΑ ΤΟΠ»
Ζητάει και τα ρέστα από εργαζόμενη μητέρα!

Αμεση απάντηση στις προκλητικές αξιώσεις της εργοδοσίας έδωσε χτες το ταξικό σωματείο των εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας

Συνδικαλιστές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων ενημερώνουν εργαζόμενους και πελάτες στο κατάστημα της «Αλιμέντα Τοπ» στα Πατήσια
Συνδικαλιστές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων ενημερώνουν εργαζόμενους και πελάτες στο κατάστημα της «Αλιμέντα Τοπ» στα Πατήσια
Αφού για δέκα σχεδόν χρόνια την υποχρέωνε να δουλεύει 35 ώρες την εβδομάδα, ενώ η σύμβαση που είχε υπογράψει πρόβλεπε μόλις 30 ώρες, τώρα έρχεται να της ζητήσει και τα ρέστα. Ο λόγος για την εργοδοσία των σούπερ μάρκετ «Αλιμέντα Τοπ», που απαιτεί από υπάλληλο υποκαταστήματός της να πληρώσει στην εταιρία τα χρήματα για τις ώρες που δε δούλεψε όταν - χωρίς καμιά δικιά της ευθύνη - συνέχισε να εργάζεται με μειωμένο ωράριο, για διάστημα μεγαλύτερο από εκείνο που ορίζει ο νόμος για τις εργαζόμενες νέες μητέρες.

Η εργοδοσία, βάζοντας στο στόχαστρο τη μητρότητα, παρακρατά τα δεδουλευμένα της υπαλλήλου, η οποία τον τελευταίο χρόνο εργαζόταν δυο ώρες λιγότερο την ημέρα, όπως δικαιούνταν σαν νέα μητέρα. Οταν ο προβλεπόμενος από τη νομοθεσία χρόνος του μειωμένου ωραρίου εξαντλήθηκε, η εργοδοσία δεν την ειδοποίησε, με αποτέλεσμα σήμερα να της ζητάει να πληρώσει για τη «ζημία» που της προξένησε η εμποροϋπάλληλος.

Απάντηση στις προκλητικές αξιώσεις της εργοδοσίας έδωσε χτες ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, που το απόγευμα πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ' το κατάστημα της «Αλιμέντα Τοπ» στα Πατήσια. Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι «υπενθύμισαν» στην εργοδοσία τις καθημερινές δυσμενείς μεταθέσεις υπαλλήλων από κατάστημα σε κατάστημα, τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις στα ωράρια εργασίας, το «κλέψιμο» των ρεπό, την καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας, τη μη καταβολή των αναδρομικών στο συγκεκριμένο κατάστημα, αλλά και σε πολλά ακόμα σούπερ μάρκετ, που αυξάνουν κατακόρυφα τα κέρδη τους, κλέβοντας τον ιδρώτα των εργαζομένων.

Και σαν να μην φτάνουν οι συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στους χώρους δουλιάς, οι εργαζόμενοι δέχονται επιπλήξεις και απειλές όταν καλούν το ταξικό σωματείο τους για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην εργασία, όπως η συγκεκριμένη υπάλληλος στο «Αλιμέντα Τοπ». Να τι αντίκρισαν χτες και τι άκουσαν από τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας οι συνδικαλιστές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μέσα στο σούπερ μάρκετ: μια έγκυο υπάλληλο να δουλεύει στα ψυγεία και να σηκώνει κούτες, μεγάλους χώρους που εξυπηρετούνται από δυο μόνο εργαζόμενους, υπαλλήλους με ειδίκευση σε έναν τομέα να έχουν γίνει παιδιά για όλες τις δουλιές...

Εξω απ' το σούπερ μάρκετ, έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας, που κλήθηκε από την εργοδοσία. Κανείς από τους υπεύθυνους της επιχείρησης δεν τόλμησε να εμφανιστεί μπροστά στους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους, καθ' όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Με την προκήρυξη και τις ανακοινώσεις του, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων κάλεσε τους εργαζόμενους της «Αλιμέντα Τοπ» να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού τους σωματείου και του ΠΑΜΕ και μαζί με όλους τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη ενάντια στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και την πολιτική της κυβέρνησης που τις ενθαρρύνει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση από το κλαδικό Σωματείο στη Χίο (2021-02-25 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια στα «πρωτόκολλα» υπερμετάδοσης (2021-02-24 00:00:00.0)
Διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους (2005-07-15 00:00:00.0)
Εργασιακή «ζούγκλα» (2005-01-16 00:00:00.0)
Συγκέντρωση κατά της απόλυσης (2000-02-26 00:00:00.0)
Σκληρά μέτρα στο "ΑΛΙΜΕΝΤΑ" (1998-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ