Πέμπτη 18 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ»
Χωρίς δουλιά μετά την άδεια

Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι, αφού ο Λαναράς συνεχίζει να μην τροφοδοτεί το εργοστάσιο με βαμβάκι

Παροπλισμένοι και χωρίς αντικείμενο εργασίας παραμένουν οι εργαζόμενοι στο Εργοστάσιο Β΄ των «Κλωστηρίων Ναούσης» στη Νάουσα και μετά την επιστροφή τους από την καλοκαιρινή άδεια. Ο Λαναράς συνεχίζει να μην τροφοδοτεί το εργοστάσιο με πρώτη ύλη (βαμβάκι) και ανταλλακτικά, οδηγώντας το σε πλήρη παραγωγική απαξίωση. Την ίδια στιγμή, ερωτηματικά και προβληματισμό στους εργαζόμενους προκαλεί η απουσία όλων των στελεχών του Β΄ Εργοστασίου και ιδιαίτερα του Διευθυντή κ. Κατή, που έχει να εμφανιστεί στο χώρο εργασίας τουλάχιστον τρεις μήνες. Η εργασιακή ανασφάλεια φουντώνει, καθώς ο Λαναράς δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά του για μείωση του προσωπικού του ομίλου «Κλωστήρια Ναούσης» κατά 30%, ενώ αποφάσισε να στείλει σε δίμηνη διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους που απασχολεί στο εργοστάσιο των Κλωστηρίων (πρώην ΟΤΤΟ Εβρος) στον Εβρο.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν σε αγωνιστική επιφυλακή, προκειμένου να αποκρούσουν τα αντεργατικά σχέδια του Λαναρά. Χτες οι εργαζόμενοι του Β΄ Εργοστασίου των Κλωστηρίων στη Νάουσα, πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση. Κατήγγειλαν πως η τακτική της εργοδοσίας αποκαλύπτει την πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη του εργοστασίου και των εργαζομένων, ο ιδρώτας των οποίων ήταν καθοριστικός για τη δημιουργία και τη γιγάντωση του ομίλου «Κλωστήρια Ναούσης». Ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται τώρα, μετά από τόσα χρόνια δουλιάς και στυγνής εκμετάλλευσης, να αποδεχτούν την εξόντωση που ετοιμάζει ο όμιλος για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Είναι έτοιμοι να απαντήσουν αγωνιστικά σε κάθε σχέδιο της εταιρίας που θα αφαιρεί θέσεις εργασίας και δικαιώματα.

Σαν πρώτο βήμα, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να στείλουν επιστολή προς τον όμιλο, με την οποία καλούν τον Λαναρά να απαντήσει γραπτά και άμεσα στα ερωτήματα που θέτουν: Πότε και πώς θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Εργοστάσιο Β΄. Πότε θα έρθουν πρώτες ύλες και ανταλλακτικά. Ποιος είναι διευθυντής και πότε θα έρθει στο εργοστάσιο. Ποιο είναι το σχέδιο «ανάκαμψης» και «αναδιοργάνωσης» της εταιρίας.

Επίσης, ζητούν να τους δοθεί η σύμβαση που υπέγραψε η εταιρία με τις τράπεζες, προκειμένου να δανειοδοτηθεί, καθώς και να γίνουν γνωστές οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η εταιρία απέναντι στις τράπεζες και αφορούν το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ