Τρίτη 23 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Ζητείται ισορροπία

Με στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (που κυρίως σημαίνει πολύ χρήμα αλλά φυσικά και θετικές εντυπώσεις) θα υποδεχτεί, απόψε στο ΟΑΚΑ (21.45, ΝΕΤ), ο Παναθηναϊκός τη Βίσλα Κρακοβίας. Οι «πράσινοι» δηλώνουν πανέτοιμοι να ανατρέψουν το 3-1 του πρώτου αγώνα. Ενώ, από την πλευρά τους, οι Πολωνοί υποστηρίζουν ότι δε θα αρκεστούν στη διαφύλαξή του αλλά θα επιδιώξουν τη νίκη.

Οι τριφυλλοφόροι παρουσιάζονται πεπεισμένοι ότι απόψε θα δείξουν το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο και δε θα επαναλάβουν την πληθώρα λαθών της πρώτης συνάντησης. Ο Ιταλός τεχνικός Αλμπέρτο Μαλεζάνι ισχυρίστηκε πως «ακόμα και αν αποτύχουμε να προκριθούμε δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Δουλεύουμε με πλάνο για τα επόμενα πέντε χρόνια». Αναγνώρισε βέβαια ότι αν επιτευχθεί η πρόκριση «θα έχει θετικές επιπτώσεις», και πρόσθεσε: «Μπορεί να μας δώσει το απαιτούμενο "σπρώξιμο" για τη συνέχεια, γιατί πάντα οι επιτυχίες βοηθούν την ομάδα να πάει καλά. Αισθάνομαι ότι ξεκινάμε από το ίδιο επίπεδο με τη Βίσλα, αλλά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα είναι βαρύ». Επιπλέον, ο Μαλεζάνι, που περιμένει από τους παίχτες του συνεχή πίεση, τόνισε ότι «η σωστή ομάδα πρέπει να έχει ισορροπία τόσο στην άμυνα όσο και και στην επίθεση. Θα πρέπει να προσέξουμε να μη δεχτούμε γκολ, να είμαστε ήρεμοι και να κάνουμε το παιχνίδι μας». Μάλλον θα ξεκινήσει τον Χαραλαμπίδη αντί του Παπαδόπουλου, στη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής. Οι υπόλοιποι δέκα αναμένεται να είναι οι Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Σέριτς, Κώτσιος, Μόρις, Μπίσκαν, Κονσεϊσάο, Βόουτερ, Ολισαντέμπε, Γκέκας.

Ακρως αισιόδοξοι όμως είναι και οι Πολωνοί. Οπως υποστηρίζουν στόχος τους δεν είναι η διαφύλαξη της διαφοράς των δύο - υπέρ τους - γκολ αλλά η νίκη. Χαρακτηριστικά ο τεχνικός τους, Γέρζι Ενγκελς, ανέφερε: «Ολοι οι παίκτες μου είναι έτοιμοι για το παιχνίδι. Δεν αντιμετωπίζουμε το παραμικρό πρόβλημα, γι' αυτό και ερχόμαστε στην Ελλάδα για να κερδίσουμε και να προκριθούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ