Τρίτη 23 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΓΟΥΟΡΛΝΤ ΛΙΓΚ
Κορίτσια από... χρυσάφι

Στην κορυφή του κόσμου η Εθνική γυναικών υπό τις οδηγίες του Κούλη Ιωσηφίδη

Eurokinissi

Στην κορυφή του κόσμου η Εθνική γυναικών υπό τις οδηγίες του Κούλη Ιωσηφίδη
Κι ακόμα παραπάνω... Οι επιτυχίες για την ελληνική υδατοσφαίριση δεν έχουν σταματημό! Και πώς να έχουν όταν υπάρχει στο γυναικείο πόλο τέτοια γενιά αθλητριών; Τα κορίτσια του Κούλη Ιωσηφίδη έλαμψαν στο World League που διοργανώθηκε στην πόλη Κίρισι της Ρωσίας. Θα ήταν αδικία να επέστρεφαν στην Ελλάδα με κάτι... λιγότερο από το χρυσό μετάλλιο! Η μεγαλύτερη επιτυχία της γυναικείας υδατοσφαίρισης, δίπλα στο ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησαν το καλοκαίρι του 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, σημειώθηκε από τα «χρυσά» μας κορίτσια που παίζοντας σε ακόμη μια αναμέτρηση το... τέλειο πόλο, κέρδισαν την οικοδέσποινα Ρωσία επικρατώντας με 13-10 και κατέκτησαν το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε World League.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-5, 0-4, 4-1.

Η σύνθεση της Εθνικής μας: Ελληνάκη, Μαυρέλου, Κοζομπόλη 1, Μωραϊτίδου 1, Ιωσηφίδου, Καραγιάννη 5, Ασημάκη, Κάντζου 1, Λιόση 1, Οικονομοπούλου 1, Ρουμπέση 3, Λαρά, Τσούρη. Προπονητής: Κούλης Ιωσηφίδης

Η σύνθεση της Ρωσίας: Βορόντσοβα, Σεπέλινα, Γκόφλερ, Κόνουχ 3, Βισνιάκοβα, Κισέλεβα, Σομπόλεβα, Σάρποβιτς, Φομίτσεβα 3, Σμούροβα 1, Ζούμπκοβα, Γιάινα 3. Προπονητής: Αλεξάντερ Κλεϊμένοφ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κούλης Ιωσηφίδης είπε: «Ηταν το τελευταίο ματς μιας εξαιρετικής χρονιάς. Δικαιωθήκαμε μετά από μια μεγάλη προσπάθεια δύο χρόνων. Στο Παγκόσμιο του Μόντρεαλ χάσαμε την ευκαιρία να διπλασιάσουμε τα μετάλλια, αλλά νομίζω πως τώρα ήρθε η στιγμή της δικαίωσης. Επιβραβεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι προσπάθειες των κοριτσιών».

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστριών:

Σταυρούλα Κοζομπόλη: «Η χαρά μας είναι απερίγραπτη. Είναι η πρώτη φορά που η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών κατακτά το χρυσό τρόπαιο. Παίξαμε με τις καλύτερες ομάδες του κόσμου».

Κυριακή Λιόση: «Είμαστε πολύ χαρούμενες για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Δεν παύουμε να είμαστε μια υπολογίσιμη δύναμη».

Γεωργία Ελληνάκη: «Είμαι πολύ συγκινημένη από την επιτυχία μας. Οι κόποι μας δικαιώθηκαν. Αποδείξαμε ότι δεν υπάρχει δύσκολος αντίπαλος για μας».

Ευτυχία Καραγιάννη: «Δεν κρύβω τη συγκίνησή μου. Ανεβήκαμε στο πρώτο σκαλί του βάθρου της διοργάνωσης. Ο στόχος μας έγινε πραγματικότητα».

Αντιγόνη Ρουμπέση: «Παίξαμε με αυτοσυγκέντρωση και κερδίσαμε δίκαια το τρόπαιο. Είμαστε πρωταθλήτριες του World League!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ