Τρίτη 23 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αν δεν πληρώσουν δεν ποτίζουν!

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, για την αξίωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να επιβάλει χρηματικό τίμημα στους αγρότες για να προμηθευτούν νερό από το φράγμα του Σμόκοβου

Η επιβολή χρηματικού τιμήματος στους μικρομεσαίους αγρότες της Θεσσαλίας για να προμηθεύονται νερό από το φράγμα του Σμόκοβου είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΚΚΕ, Τ. Τσιόγκας, Ν. Γκατζής και Αντ. Σκυλλάκος.

Στο κείμενο της Ερώτησης τονίζεται: «Τη λειψυδρία, που επικρατεί εδώ και χρόνια στη Θεσσαλία με αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που παρά τις εξαγγελίες τους δεν έκαναν τα απαιτούμενα μικρά και μεγάλα αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά έργα, εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση της ΝΔ για να επιβάλλει μια νέα αντιαγροτική πολιτική στην εκτέλεση βασικών αγροτικών έργων υποδομής, που δε θα γίνονται με δημόσια δαπάνη αλλά και με τη συγχρηματοδότηση των αγροτών.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής εντάσσεται και η πρόσφατη ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ότι αυτήν την καλλιεργητική περίοδο κανένας αγρότης δε θα παίρνει νερό από το Φράγμα του Σμόκοβου, χωρίς να πληρώσει. Ανακοίνωση ιδιαίτερα προκλητική, επειδή καλεί τους αγρότες να πληρώσουν από τη νέα καλλιεργητική περίοδο το νερό ενός έργου που έχει καταντήσει σαν το γιοφύρι της Αρτας, μιας και ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια και κανένας δεν ξέρει πότε θα τελειώσει.

Ομως η πολιτική της συγχρηματοδότησης από τους μικρομεσαίους αγρότες των βασικών αγροτικών έργων υποδομής, θα αυξάνει κατακόρυφα το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και κάτω από το βάρος αυτού του κόστους πολλοί μικρομεσαίοι αγρότες θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη γεωργία.

  • Γιατί δεν ολοκληρώνεται με αποκλειστικά δημόσια δαπάνη το έργο του φράγματος στο Σμόκοβο, αλλά και τα αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά έργα της Θεσσαλίας, έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα της λειψυδρίας και να μειωθεί το κόστος παραγωγής;
  • Γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να φορτώσει στις πλάτες των μικρομεσαίων αγροτών το κόστος βασικών αγροτικών έργων υποδομής που έπρεπε να γίνονται με αποκλειστικά δημόσια δαπάνη;».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλημμύρες ξανά στη Φαρκαδόνα (2010-06-08 00:00:00.0)
«Χαράτσι» και για το νερό άρδευσης! (2005-08-14 00:00:00.0)
Πανάκριβο εμπόρευμα και το νερό για άρδευση (2005-08-10 00:00:00.0)
Με «κορδέλες» και υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζεται η λειψυδρία (2002-07-02 00:00:00.0)
«Είδος προς εξαφάνιση» το νερό (2000-08-02 00:00:00.0)
Οξύνονται συνεχώς τα προβλήματα της αγροτιάς (1999-08-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ