Τετάρτη 31 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκαλεί η «ΗΛΙΟΣ»

Κάθε όριο θράσους, πρόκλησης και ασέβειας ξεπέρασαν οι ιδιοκτήτες της κυπριακής ιδιωτικής εταιρίας «Ηλιος», με τη δήλωση ότι «η ασφάλεια είναι πρώτη μας προτεραιότητα»! Κι όλα αυτά με νωπές ακόμα τις μνήμες της πολύνεκρης αεροπορικής τραγωδίας στο Γραμματικό και με όσα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα για τη λειτουργία της «Ηλιος» και τη συντήρηση των αεροσκαφών της.

Η ανακοίνωση της «Ηλιος» αναφέρει ότι εκτελούνται κανονικά και πάλι οι πτήσεις, με τα δύο «Μπόινγκ 737», τα οποία ελέγχθηκαν από τεχνικούς στη Σουηδία και κρίθηκαν «αεροπλόιμα». Την ίδια ώρα, οι κυβερνήσεις ευρωπαϊκών χωρών, συνεχίζουν το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού, δημοσιοποιώντας «μαύρες» και «λευκές» λίστες αεροπορικών εταιριών.

Μετά τη Γαλλία και το Βέλγιο, που δημοσιοποίησαν «μαύρη λίστα» με τις αεροπορικές εταιρίες που απαγορεύεται να «πετούν» στις επικράτειές τους και η Ιταλία είναι έτοιμη να δημοσιοποιήσει λίστα. Μόνο που η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι τάσσεται υπέρ της δημοσιοποίησης «λευκής λίστας», η οποία θα περιλαμβάνει αεροπορικές εταιρίες που ανταποκρίνονται στις διεθνείς οδηγίες, όσον αφορά στη λειτουργία και στη συντήρηση των αεροσκαφών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ