Τετάρτη 31 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διευκολύνσεις για τις έρευνες της Επιτροπής

Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση των τριών αγνοουμένων

ICON

Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση των τριών αγνοουμένων
Κάθε δυνατή διευκόλυνση θα παρέχει η κυπριακή κυβέρνηση στη διερευνητική επιτροπή, που διεξάγει τις έρευνες για την πτώση του αεροπλάνου της εταιρίας «Ηλιος». Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε χτες στο πρόεδρο της επιτροπής Ακριβό Τσολάκη, ο Κύπριος Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε στο προεδρικό μέγαρο και διήρκεσε μιάμιση ώρα, ο Α. Τσολάκης ενημέρωσε τον Κύπριο Πρόεδρο για την πορεία των ερευνών της αεροπορικής τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή 121 ανθρώπων.

Μετά τη συνάντηση, ο Α. Τσολάκης δήλωσε πως «με τη στάση του Προέδρου Παπαδόπουλου, την κάλυψη και τις διευκολύνσεις που παρέχει, κάνει τη δουλιά της διερευνητικής επιτροπής πολύ πιο εύκολη». Τον πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής συνόδευσε ο υπουργός Συγκοινωνιών Χάρης Θράσου. Νωρίτερα, είχε συνάντηση με τον Α. Τσολάκη. Σε δηλώσεις του, ο υπουργός, αναφερόμενος σε όσα γράφονται και λέγονται για το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, τόνισε πως οι καταγγελίες θα διερευνηθούν σε βάθος.

Εξάλλου, σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων για έκτακτη συνεδρία της Βουλής. Η σύσκεψη θα απασχοληθεί με την αεροπορική τραγωδία της 14ης Αυγούστου. Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Χριστόφιας, ύστερα από αίτημα του ΔΗΣΥ για έκτακτη συνεδρία της Βουλής. Σε ερώτηση για το αντικείμενό της, ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε ότι θα δοθεί η ευκαιρία στα κόμματα να πουν αν οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη καλύπτουν όλους τους τομείς.

Παράλληλα, σε νέες καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας προέβη με χτεσινές δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο Χαράλαμπος Χατζηγεωργίου, υπεύθυνος του Τομέα Αδειοδότησης. «Οι υπεύθυνοι γνωρίζουν πολύ καλά τα κενά του τμήματος, αλλά τα αποκρύπτουν επιμελώς», υποστήριξε. Πρόσθεσε πως οι τρεις βασικοί τομείς ασφάλειας των πτήσεων λειτουργούν χωρίς επίσημο οργανόγραμμα, «με μια δομή φάντασμα», με αποτέλεσμα να έχει υπαλλήλους που δεν υφίστανται οργανικά. Ανέφερε, δε, ότι είχε θέσει τα θέματα αυτά σε συνάντηση που είχε στις 5 Ιούλη με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Συγκοινωνιών. Μάλιστα, είχε θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του υπουργείου.

Συναγερμός για σλοβακικό αεροπλάνο

Χτες το μεσημέρι σήμανε συναγερμός, όταν πολιτικό αεροπλάνο σλοβακικών αερογραμμών δεν έδωσε το στίγμα του όταν μπήκε στον ελληνικό εναέριο χώρο, νότια της Κρήτης. Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση Κάιρο - Ζάγκρεμπ. Οταν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον κυβερνήτη του δεν πήραν απάντηση, ακόμα και όταν χρησιμοποίησαν τις συχνότητες του Καΐρου. Η ΥΠΑ ενημέρωσε την Πολεμική Αεροπορία και εξετάστηκε το ενδεχόμενο να απογειωθούν μαχητικά, αλλά αυτό δε συνέβη, αφού ο κυβερνήτης επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου του «Ε. Βενιζέλος» και επικαλέστηκε πρόβλημα επικοινωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ