Τετάρτη 31 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Μακριά νυχτωμένοι

«Κύμα ανατιμήσεων σε τρόφιμα, καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα και δίδακτρα σαρώνει την αγορά επιβαρύνοντας από 82 έως 140 ευρώ τον μήνα το πορτοφόλι μιας 4μελούς οικογένειας» (η εκτίμηση στο «ΕΘΝΟΣ»).

«Αναγκαίες» για ποιον;

«Η κυβέρνηση αντί να αυτοθαυμάζεται για τη συγκράτηση των τιμών και να εξαντλείται σε γενικόλογες εξαγγελίες πρέπει να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και θα θωρακίσουν την οικονομία» (το κύριο άρθρο στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

«Απλώς»

«Ειλικρινά όσο κι αν προσπαθήσαμε δεν μπορέσαμε να κατανοήσουμε τις αντιδράσεις για το νέο ωράριο (...) Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, δεν πρόκειται ούτε για νέο ωράριο, ούτε πολύ περισσότερο για απελευθέρωσή του. Απλώς το υπάρχον ωράριο διευρύνεται κατά μία ώρα, τις καθημερινές και κατά δύο ώρες το Σάββατο» (το κύριο άρθρο στην «ΑΥΡΙΑΝΗ»).

Να σε κάψω Γιάννη...

«Οσοι εργάζονται σε μεγάλα καταστήματα ανησυχούν ότι η ζωή τους θα αναστατωθεί καθώς - σε συνδυασμό με το εργοδοτικό δικαίωμα διευθέτησης του χρόνου εργασίας - ενδέχεται άλλες μέρες να δουλεύουν π.χ. ένδεκα ώρες και άλλες πέντε ή να υπαχθούν σε δυσμενές σπαστό ωράριο που μπορεί να τους έχει όλη μέρα στη δουλειά ή στον δρόμο. Οσοι πάλι εργάζονται σε πολύ μικρές επιχειρήσεις με περιορισμένα οικονομικά μέσα, αισθάνονται ότι απειλούνται με εργασία δέκα και δώδεκα ώρες καθημερινά χωρίς να τολμούν να διεκδικήσουν υπερωρίες καθώς άφθονοι άνεργοι νέοι είναι διαθέσιμοι να τους αντικαταστήσουν. Η κυβέρνηση η οποία προσδοκά και αύξηση της απασχόλησης με το νέο ωράριο δεν πρέπει να υποτιμήσει τον κίνδυνο αυτό. Η αυστηρή τήρηση της εργατικής νομοθεσίας αποκτά μεγαλύτερη σημασία σήμερα, προκειμένου όχι μόνο να αποφευχθούν αυτές οι παρενέργειες αλλά και να επιτευχθεί ο εκσυγχρονισμός που επιδιώκει με τη διεύρυνση του ωραρίου» (από το κύριο άρθρο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ