Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
«Επικίνδυνο για τους νοσηλευόμενους»

«Το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού έπρεπε να είχε κλείσει από χρόνια. Προσυπογράφουμε την καταγγελία του κρατούμενου Ανασ. Αντωνόπουλου, σε ό,τι αφορά τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο των φυλακών "Αγιος Παύλος". Κατ' επανάληψη έχουμε τονίσει ότι δε θα έπρεπε να φέρει το όνομα "νοσοκομείο". Το προσβάλλει».

Τις επισημάνσεις αυτές κάνει, με χθεσινή ανακοίνωσή της, η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), με αφορμή την επιστολή που έστειλε φυλακισμένος προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αναστ. Παπαληγούρα, όπου περιγράφει μια εικόνα φρίκης για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο. Ο κρατούμενος που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για τέσσερις μήνες, στην επιστολή του, επικαλείται τη μαρτυρία άλλων εφτά συγκρατουμένων του και καταγγέλλει ότι τέσσερις άνθρωποι πέθαναν στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της δικής του νοσηλείας εκεί.

«Η συνέχιση λειτουργίας αυτού είναι επικίνδυνη για τους νοσηλευόμενους, αλλά και τους εργαζόμενους σ' αυτό και ιδιαίτερα τους γιατρούς. Εχουμε υποδείξει από παλιά να λειτουργήσει νέο νοσοκομείο, που να ανήκει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και όχι στο υπουργείο Δικαιοσύνης», τονίζει η ΕΙΝΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ