Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Οι φασιστικές προκλήσεις δε θα περάσουν

Η «σύναξη» των ανά την Ευρώπη φασιστών στη χώρα μας, φέτος το Σεπτέμβρη, αποτελεί προσβολή στα 60 εκατομμύρια θύματα του φασισμού και του ναζισμού, προσβολή στα δημοκρατικά αισθήματα και τις αντιφασιστικές αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας, στη μεγαλειώδη Εθνική Αντίσταση, στους κατοπινούς αγώνες ενάντια στις ξένες επεμβάσεις, για ειρήνη και ανεξαρτησία.

Αυτό τονίζει, με ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», σχετικά με τους χρυσαυγίτες και τους συναδέλφους τους όλης της Ευρώπης, οι οποίοι θέλουν να συγκεντρωθούν στην Πελοπόννησο (Ηλεία ή Μεσσηνία) για να γιορτάσουν το χάλι τους.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» τονίζει ότι «η πρόκληση αυτή γίνεται σε μια περίοδο γενικότερης προσπάθειας των ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους, να ξαναγραφτεί η Ιστορία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Στόχος τους είναι να σβήσουν από την ιστορική μνήμη τις θηριωδίες του φασισμού, τη μεγαλειώδη Αντίσταση των λαών και τα μηνύματα που αυτή μεταδίδει για το σήμερα και το αύριο».

«Οι φασιστικές προκλήσεις δε θα περάσουν», προειδοποιεί. «Ο ελληνικός λαός ήταν πάντα και παραμένει εχθρικός προς τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας. Κανένας, καμιά Αρχή δεν έχει δικαίωμα να τις διευκολύνει με οποιοδήποτε τρόπο», επισημαίνει και καλεί: Την κυβέρνηση να παρέμβει και να ματαιώσει τις όποιες δραστηριότητες έχουν προγραμματίσει οι φασίστες. Τους δημοκρατικούς πολίτες της Μεσσηνίας και της Ηλείας (ή όπου αλλού ενδεχόμενα επιχειρηθεί να γίνει η σύναξη),τους μαζικούς φορείς τους, ολόκληρο το λαό μας, να δυναμώσουν την αντίθεσή τους, να απομονώσουν τα φασιστικά στοιχεία και τους φορείς τους. Τον ελληνικό λαό να εντείνει την πάλη του για την υπεράσπιση των κοινωνικών, εργασιακών, δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του, που βάλλονται συστηματικά. Αυτή είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη απάντηση που πρέπει να έχουν οι παραπάνω προκλήσεις», καταλήγει η «Δημοκρατική Συσπείρωση» στην ανακοίνωσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ