Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμπαίζει και προκαλεί

Για...«δήθεν ανατιμήσεις» κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Συνήγοροι των μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων οι υπουργοί

Τα όρια του εμπαιγμού και της πρόκλησης αγγίζει η στάση της κυβέρνησης απέναντι στο καυτό ζήτημα της ξέφρενης ακρίβειας που λεηλατεί τα λαϊκά εισοδήματα.

Από τη μια κάνει «συμμαχίες» και συνεργάζεται ανοιχτά με τα μονοπώλια για την «ελεγχόμενη» καταλήστευση των λαϊκών στρωμάτων και από την άλλη οι υπουργοί της κατακεραυνώνουν όσους αντιδρούν και διαμαρτύρονται, επιχειρώντας ουσιαστικά να πείσουν ότι δεν υπάρχει ακρίβεια!

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι καθ' ύλην αρμόδιοι υπουργοί, ενεργώντας περισσότερο ως συνήγοροι των μεγαλεμπόρων και των βιομηχάνων, επαναλαμβάνουν μονότονα ότι «οι αυξήσεις στα προϊόντα κινούνται κάτω από τον πληθωρισμό»(!), ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δε δίστασε χτες να κάνει λόγο για «δήθεν ανατιμήσεις»(!).

Παράλληλα καταφεύγουν σε γνωστές ταχυδακτυλουργίες για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και να πείσουν ότι τάχα η κυβέρνηση «κάνει ό,τι μπορεί για να καταπολεμήσει την αισχροκέρδεια»(!). Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό των σχολικών ειδών που το έχουν κάνει καραμέλα προκειμένου να υποστηρίξουν ξεδιάντροπα ότι έχουμε μειώσεις τιμών! «Στις περισσότερες των περιπτώσεων φέτος στα σχολικά είδη έχουμε μειώσεις και όχι αυξήσεις, όχι ανατιμήσεις», ισχυρίστηκε ο Θ. Ρουσόπουλος, επικαλούμενος σχετική λίστα του υπουργείου Ανάπτυξης. Με αφορμή αυτό ο εκπρόσωπος έκανε λόγο για «δήθεν ανατιμήσεις» που ακούγονται το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα δήλωσε ικανοποιημένος για τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση στο θέμα της ακρίβειας λέγοντας ότι «έχουν αποδώσει σ' ένα σημαντικό βαθμό», διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση «προσπαθεί να κρατήσει τις τιμές στα επίπεδα που είναι φυσιολογικά»(!) κυρίως με τους ελέγχους και δευτερευόντως με τα πρόστιμα.

Την ίδια στιγμή, όμως, η κυβέρνηση υποδαυλίζει την επίθεση ακρίβειας είτε με αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς είτε των τιμολογίων των άλλοτε ΔΕΚΟ, ενώ αρνείται στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης των οικονομικά ασθενέστερων, όπως το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης. «Ολοι γνωρίζουμε ότι τα περιθώρια είναι εξαιρετικά περιορισμένα λόγω της κακής δημοσιονομικής κατάστασης που έχουμε παραλάβει» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου όταν ρωτήθηκε αν θα δοθεί τελικά το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης, προϊδεάζοντας για την αρνητική στάση της κυβέρνησης. Αναφορικά με τις αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών και στον ΟΣΕ, ο Θ. Ρουσόπουλος άφησε ουσιαστικά να φανεί ότι η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση της αύξησής τους λέγοντας ότι «θα αρχίσει η συζήτηση με όλους τους φορείς εντός των προσεχών ημερών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ