Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική

Την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, συνεπέστατη στις δεσμεύσεις της απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο και σε βάρος των εργαζομένων, με πρώτα θύματα τη νεολαία και τις γυναίκες, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν κόμματα και συνδικαλιστικές παρατάξεις που θέλουν το κίνημα «στα μέτρα» της πολιτικής της ΕΕ και της λεγόμενης «ανταγωνιστικότητας».

«Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στηρίζει σταθερά το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, γιατί αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δέχονται. Αυτό το πλαίσιο αντιστοιχεί και προβάλλει αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Το πλαίσιο του ΠΑΜΕ βάζει αιτήματα, που είναι μακριά από τη λογική της "ανταγωνιστικότητας" και την "αντοχή της οικονομίας". Χρειάζεται ρήξη και ανατροπή αυτής της πολιτικής. Χρειάζεται αλλαγή σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο. Σ' αυτή την πολιτική που μας κάνει κάθε μέρα φτωχότερους, μεγαλώνει την ανεργία και τη φτώχεια, ανατρέπει κατακτήσεις δεκαετιών, ένας δρόμος υπάρχει: συσπείρωση των εργαζομένων στα ταξικά συνδικάτα, ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλιάς, πολιτικοποίηση του αγώνα, καταδίκη των συνδικαλιστικών ηγεσιών, απεγκλωβισμός από τα κόμματα του κεφαλαίου και ευρωμονόδρομου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ