Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΕΝ
Ενισχύουμε τον ταξικό πόλο συσπείρωσης

Την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη, στις 10 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, η Γενική Συνέλευση για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

Με στόχο οι ταξικές δυνάμεις των Μηχανικών να βγουν ακόμα πιο ενισχυμένες από την επικείμενη εκλογική μάχη, ώστε από καλύτερες θέσεις να συμβάλουν στην ισχυροποίηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στον κλάδο και συνολικά στους ναυτεργάτες, η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) συγκαλεί την ερχόμενη Τρίτη 6 Σεπτέμβρη στις 10 π.μ. στα γραφεία του σωματείου τη Γενική Συνέλευση των Μηχανικών, με θέμα την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τις εκλογές του σωματείου. Ο «Ρ» αναδημοσιεύει σήμερα άρθρο του προέδρου της ΠΕΜΕΝ Σάββα Τσιμπόγλου, από το τεύχος Ιούνη - Ιούλη του περιοδικού «ΕΝΩΣΗ», που εκδίδει το σωματείο.

«

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται σε συνθήκες έντασης της επίθεσης του κεφαλαίου σε βάρος όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Με διακηρυγμένο στόχο από τους πολιτικούς (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) και αντίστοιχους συνδικαλιστικούς (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) εκπροσώπους του, τη συμπίεση του κόστους εργασίας, αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Αυτή η πολιτική έχει παράγει κοινωνικά αποτελέσματα:

  • Ταξική ανισότητα, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και λιγότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι και περισσότεροι.
  • Πολιτικό αποτέλεσμα είναι ότι όσο αυξάνεται η κερδοφορία του κεφαλαίου, τόσο αυξάνεται και η επιθετικότητά του προς τους εργαζόμενους, συνέπεια της όξυνσης του ανταγωνισμού του κεφαλαίου.
  • Η συνεργασία των τάξεων είναι μια ΑΠΑΤΗ σε βάρος των εργαζομένων και προσφέρουν υπηρεσίες στο μεγάλο κεφάλαιο αυτοί που καλλιεργούν τον «κοινωνικό διάλογο ισότιμων εταίρων» στους κόλπους του εργατικού κινήματος, για να τους παραδώσουν εύκολη λεία στις αρπακτικές ορέξεις του κεφαλαίου.
  • Οι ταξικές αντιθέσεις των εργατών και του κεφαλαίου είναι ασυμφιλίωτες. Η ταξική πάλη και ο συσχετισμός δύναμης καθορίζουν τη θέση της εργατικής τάξης στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η Εφορευτική Επιτροπή με την εκλογής της, αναλαμβάνει την ευθύνη να διεξάγει τις εκλογές για την ανάδειξη Διοίκησης στην ΠΕΜΕΝ και αντιπροσώπων στα δευτεροβάθμια σώματα και όργανα ΠΝΟ, Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Το αποτέλεσμα των εκλογών συμβάλλει στη διαμόρφωση συσχετισμού δύναμης στη ΓΣΕΕ. Παρ' όλους τους μηχανισμούς παραχάραξης της θέλησης των μηχανικών, των ναυτεργατών στην ΠΝΟ, το πλειοψηφικό σύστημα εκλογής αντιπροσώπων, τους διορισμούς των αντιπροσώπων από την πλειοψηφία κάθε φορά των ναυτεργατικών ενώσεων, την καταστρατήγηση της απλής αναλογικής από την πλειοψηφία των Ενώσεων που συμμετέχουν στην ΠΝΟ, τον περιορισμό στο 1/10 επί του συνόλου των ψηφισάντων ναυτεργατών, κόβοντας το 1/2 των αντιπροσώπων της ΠΕΜΕΝ, τους μηχανισμούς εξαγοράς και ενσωμάτωσης από τα κόμματα που υπηρετούν τις επιδιώξεις του κεφαλαίου και στις αντίστοιχες συνδικαλιστικές παρατάξεις.

Για τους ακριβώς αντίθετους λόγους, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μηχανικών, των ναυτεργατών, των εργαζομένων, πρέπει μαζικά να συμμετέχουμε και να ψηφίσουμε στις εκλογές της ΠΕΜΕΝ. Να εκλεγεί Διοίκηση φάρος και πυξίδα, για το ναυτεργατικό κίνημα που:

- Θα σφυρηλατεί την ενότητα και την κοινή δράση της εργατικής τάξης.

- Θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην πολιτική ζωή του τόπου.

- Θα ενισχύει με τη μαζική συμμετοχή τον ταξικό πόλο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, για την αναχαίτιση της επίθεσης του κεφαλαίου και την αντεπίθεση των μηχανικών, ναυτεργατών, της εργατικής τάξης, των εργαζομένων προς όφελός τους, βάζοντας τις βάσεις για κεντρικό σχεδιασμό, κοινωνικοποιώντας τα βασικά μέσα παραγωγής από μια Λαϊκή Εξουσία, υπηρετώντας τη λαϊκή οικονομία, καταργώντας την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στηριζόμαστε στις παραδόσεις του ταξικού εργατικού κινήματος για να αντιμετωπίσουμε το παρόν, να καθορίσουμε το μέλλον μας σαν τάξη για τον εαυτό μας.

Στην Ενότητα η δύναμη - Στον αγώνα η Νίκη.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ