Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
«Δώρο» από την Πόλη

Αποφασισμένοι να μην επιστρέψουν το δώρο που τους έκαναν Τουρκία και Δανία, δηλώνουν οι διεθνείς που - από το Σάββατο - βρίσκονται στο Αλμάτι. Η ισοπαλία (2-2) στην Κωνσταντινούπολη, των έτερων συνδιεκδικητών της δεύτερης προνομιούχου θέσης (οδηγεί στα μπαράζ), μεταφέρει τις εξελίξεις στα πόδια των ελλήνων παιχτών. Με τρεις νίκες στους ισάριθμους εναπομείναντες αγώνες εξασφαλίζουν τη δεύτερη θέση, ανεξάρτητα από τ' αποτελέσματα των άλλων.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Κυργιάκου: «Το δώρο ήρθε, όμως τώρα πρέπει να κερδίσουμε και εμείς το Καζακστάν. Πρέπει να κάνουμε τρεις νίκες στη συνέχεια. Στη Δανία, βέβαια, μπορεί να μας αρκεί και η ισοπαλία, όπως ήρθαν τα αποτελέσματα, όμως θα παίξουμε για τη νίκη για να εξασφαλίσουμε τη δεύτερη θέση». Οτι η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, παραδέχτηκε και ο ομοσπονδιακός προπονητής της Δανίας, Μόρτεν Ολσεν: «Η Ελλάδα έχει το πάνω χέρι για τη 2η θέση. Με το σημερινό (σ.σ. σαββατιάτικο) αποτέλεσμα μειώθηκαν αισθητά οι ελπίδες, όπως και αυτές των Τούρκων που τα πράγματα γι' αυτούς, πλέον έγιναν δύσκολα».

Οι πρωταθλητές Ευρώπης λοιπόν ξανάγιναν, στη θεωρία, «οδηγοί της κούρσας». Μένει να το επιβεβαιώσουν στην πράξη. Και για να το κάνουν πρέπει να κερδίζουν, αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι. Στόχο για τον οποίο δηλώνουν έτοιμοι. «Ξέρουμε πολύ καλά τι μας περιμένει. Θέλουμε τη νίκη και μπορούμε να την πάρουμε» είπε ο Χαριστέας. Ενώ ο Νικοπολίδης, σε συνέντευξή του στο «Εθνοσπόρ», επισήμανε: «Στο ματς της Τετάρτης εγκυμονούνται περισσότεροι κίνδυνοι. Τέτοιους αγώνες πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε σαν ντέρμπι. Οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες που κέρδισαν εκεί τα βρήκαν σκούρα και επικράτησαν στο τέλος των αγώνων με διαφορά ενός γκολ».

  • Μονόδρομος είναι η νίκη και για την Ελπίδων, σήμερα το μεσημέρι, με την αντίστοιχη του Καζακστάν. Μπορεί οι γηπεδούχοι να μη διεκδικούν τίποτα αλλά δε θα παραδοθούν και αμαχητί. Ο εκλέκτορας, Στέλιος Αποσπόρης, έχει χαρακτηρίσει την αναμέτρηση ως έναν από τους τρεις εναπομείναντες τελικούς. «Θα κυνηγήσουμε όλες τις πιθανότητες πρόκρισης που μας αναλογούν. Θέλουμε να κάνουμε το τρία στα τρία. Αυτό που προέχει είναι τα παιδιά να εγκλιματιστούν και να πάρουμε μια νίκη γοήτρου ή που μπορεί να αποδειχθεί και ουσίας» είπε για τη σημερινή αναμέτρηση.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στα ύψη η αγωνία (2009-10-10 00:00:00.0)
Κλείνει η οκτάδα (2009-01-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-11-17 00:00:00.0)
Μονόδρομος η νίκη (2005-08-31 00:00:00.0)
Θετικό αποτέλεσμα (2005-06-07 00:00:00.0)
Πίστη για νίκη (2002-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ