Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
«Χρυσός» ο Πολύμερος

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Βασ. Πολύμερος

Sportidea

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Βασ. Πολύμερος
Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Βασίλης Πολύμερος. Ο κορυφαίος Ελληνας κωπηλάτης στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος είναι χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκιφ ελαφρών βαρών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην πόλη Γκιφού της Ιαπωνίας. Ο 29χρονος πρωταθλητής του ΟΕΑ ΝΑ Βόλου έγινε ο πρώτος Ελληνας κωπηλάτης που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και σε συνδυασμό με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε πέρυσι μαζί με τον Νίκο Σκιαθίτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, του χαρίζουν αναμφίβολα μια ξεχωριστή θέση στην ελίτ της παγκόσμιας κωπηλασίας. Στο μεγάλο τελικό που έγινε σήμερα τα ξημερώματα ο Βασίλης Πολύμερος επιβεβαίωσε τη σπουδαία φόρμα που έδειξε από τις προηγούμενες κούρσες ότι βρισκόταν, τερματίζοντας πρώτος με χαρακτηριστική άνεση, αφήνοντας το δεύτερο αθλητή από τη Βρετανία και τον τρίτο από τη Γερμανία να «κονταροχτυπιούνται» για το ασημένιο μετάλλιο έξι ολόκληρα δευτερόλεπτα πίσω.

Πιο αναλυτικά η σειρά κατάταξης του τελικού έχει ως εξής: 1. Πολύμερος (Ελλάδα) 7.17.79, 2. Πουρκέις (Βρετανία) 7.23.10, 3. Μορεό (Γαλλία) 7.23.97, 4. Εϊτσμάν (Ελβετία) 7.24.01, 5. Βαν Ντερ Λίντεν (Ολλανδία) 7.35.80, 6. Εουλέρ (Γερμανία) 7.53.83.

Πολύ καλή εμφάνιση, έστω κι αν δε συνοδεύτηκε με μετάλλια έκανε η δίκωπος άνευ πηδαλιούχου των ανδρών με τον Νίκο Παγούνη και τον Γιάννη Χρήστου που αν και μπήκαν με τον 6ο χρόνο στο μεγάλο τελικό κατάφεραν να τερματίσουν 5οι σημειώνοντας τη μεγαλύτερη επιτυχία της Ελλάδας στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Η Χρύσα Μπισκιτζή, που στάθηκε άτυχη στον ημιτελικό του σκιφ ελαφρών βαρών, χάνοντας την πρόκριση για τον τελικό στο φωτο-φίνις, πήρε την 1η θέση στο μικρό τελικό και κατατάχτηκε 7η στη γενική βαθμολογία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ