Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Αναμένοντας τους... ιδιοκτήτες

Πρόστιμα συνολικού ύψους 143.000 ευρώ

Ανοιχτά παραμένουν τα προβλήματα των εργαζομένων στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Flash» και «Planet», αφού τα σοβαρά αυτά θέματα που αφορούν και τη μη καταβολή δεδουλευμένων, έχουν πάρει αναβολή ουσιαστικά από το ΕΣΡ εν αναμονή των ακροάσεων των ιδιοκτητών τους.

Οπως ήδη είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΕΣΡ, ο ιδιοκτήτης του «Flash» Σωτήρης Πουλόπουλος έχει κληθεί σε ακρόαση στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης 13 Σεπτέμβρη.

Σε σχέση με τον «Planet», το ΕΣΡ δίνει και άλλη παράταση στο νέο ιδιοκτήτη Γ. Πολυχρονίου που ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο να μείνουν εκτός σταθμού εκείνοι που μέχρι σήμερα εργάζονταν σ' αυτόν και επί ένα χρόνο βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Είναι φανερό ότι η εργοδοτική πλευρά προτίθεται να διεκδικήσει την εκμετάλλευση της συχνότητας με νέους εργαζόμενους και μάλιστα με ελαστικές μορφές απασχόλησης και όπως όλα δείχνουν με αλλαγή της φυσιογνωμίας του σταθμού. To ΕΣΡ όπως είχε πει την περασμένη φορά ο αντιπρόεδρός του Δ. Χαραλάμπης και επανέλαβε χτες ο Ιωάννης Λασκαρίδης, αναμένει την ολοκλήρωση των διαδικασιών της μετοχικής σύνθεσης του σταθμού καθώς και του προγράμματος της λειτουργίας του από τον νέο ιδιοκτήτη. Ο Γ. Πολυχρονίου σε προηγούμενη ακρόαση είχε ζητήσει από το ΕΣΡ χρονική παράταση προκειμένου να ετοιμαστεί εκ νέου ο σταθμός. Το ΕΣΡ αναμένει τον Γ. Πολυχρονίου και το θέμα του «Planet» έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στις 27 Σεπτέμβρη.

Να σημειωθεί ότι η χτεσινή ενημέρωση στους τηλεοπτικούς συντάκτες έγινε από τον πρόεδρο του ΕΣΡ Ιωάννη Λασκαρίδη μετά από την πολύμηνη «απουσία» του από τις καθιερωμένες εβδομαδιαίες ενημερώσεις. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης υπογράμμισε ότι μετά από την απόφαση της κυβέρνησης να μην χορηγούνται πιστοποιητικά διαφάνειας, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην παρακολούθηση των προγραμμάτων των τηλεοπτικών σταθμών. Οι υπεύθυνοι των σταθμών, όπως είπε, ξέρουν τους νόμους και τις διατάξεις, όπως επίσης γνωρίζουν ότι οι σταθμοί εκπέμπουν «κατά παραχώρηση του δημοσίου» χρησιμοποιώντας το «αγαθό» των συχνοτήτων.

Στη χτεσινή ολομέλεια το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 143.000 ευρώ. Συγκεκριμένα επιβλήθηκε πρόστιμο 70.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha για την εκπομπή «Κους κους» που μεταδόθηκε στις 15/6/2005 με γαργαλιστικό ερωτικό περιεχόμενο. Το πρόστιμο επιβλήθηκε στο κανάλι για υποβάθμιση προγράμματος. Πρόστιμο 50.000 ευρώ «εισέπραξε» ο τηλεοπτικός σταθμός TV Magic για την εκπομπή του Τάκη Τσουκαλά «Θύρα 7» για υποβάθμιση ποιότητας εκπομπής. 20.000 ευρώ επιβλήθηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό της Καβάλας «ΕΝΑ ΤΣΑΝΕΛ» γιατί εξέπεμπε από μη δηλωθέντα δίαυλο. Τέλος, πρόστιμο 3.000 ευρώ επέβαλε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Γαλαξίας FM» γιατί εξέπεμπε από δύο συχνότητες, ενώ αποφάσισε το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού «Ανατολική Κρήτη».

Σε σχέση με αλλαγές που γίνονται σε μετοχικά κεφάλαια ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, το ΕΣΡ εξετάζει... εδώ και μήνες, στο «πλαίσιο των αρμοδιοτήτων» του, όπως είπε ο Ιωάννης Λασκαρίδης και ενδεχόμενες αλλαγές σε μεταβιβάσεις που έχουν γίνει στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» του Δ. Κοντομηνά.

Εν τω μεταξύ ως γνωστό ήδη έχει λήξει η θητεία τριών μελών, των: Ρ. Μορώνη, Ιρ. Αυδή και Νέστορα Κουράκη. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης είπε πως ενδεχομένως το μήνα που διανύουμε η Διάσκεψη του προεδρείου των προέδρων της Βουλής ν' αποφασίσει γι' αυτό το θέμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι παραβιάσεις της πολυφωνίας (2007-07-04 00:00:00.0)
Πρόστιμα για τη «φίμωση» του ΚΚΕ (2007-05-23 00:00:00.0)
Υπομνήματα και πρόστιμα (2006-03-22 00:00:00.0)
Πρόστιμα και αναβολές (2004-10-13 00:00:00.0)
Υποταγή άνευ όρων (2004-02-04 00:00:00.0)
Προετοιμασία χωρίς... διάταγμα (2002-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ