Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ενταση στη Γάζα, προκλήσεις στη Δυτική Οχθη

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-

Ενας Παλαιστίνιος έφηβος είναι το πρώτο θύμα του ισραηλινού στρατού στην «εκκενωμένη» Λωρίδα της Γάζας. Ομάδα Παλαιστινίων εφήβων πλησίασε από την πόλη Κχαν Γιούνις το φράκτη του εποικισμού Νέβε Ντεκαλίμ, όπου συνεχίζονται οι εργασίες κατεδάφισης. Πέταξαν πέτρες στους Ισραηλινούς στρατιώτες που φυλάσσουν την περιοχή, οι οποίοι απάντησαν με αληθινά πυρά. Ενας 17χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλοι 3 τραυματίστηκαν.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, σε κτίριο στην πόλη της Γάζας, σημειώθηκε ισχυρότατη έκρηξη, όπου σκοτώθηκαν 4 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 30. Το κτίριο ανήκε στη «Χαμάς». Οι παλαιστινιακές αρχές υποστήριζαν, χθες, ότι η έκρηξη οφείλεται σε πυρκαγιά που πυροδότησε τα πυρομαχικά που διατηρούσε η οργάνωση στο κτίριο. Η «Χαμάς» διαψεύδει τη συγκεκριμένη εκδοχή, δε δίνει όμως καλύτερη εναλλακτική και μαχητές της φρουρούν το κτίριο.

Χθες, τέλος, η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε την ανέγερση 117 νέων κατοικιών στο μεγάλο εποικιστικό συγκρότημα Αριέλ στην κεντρική Δυτική Οχθη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ