Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2005
Διαδήλωση ενστόλων σήμερα

Τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας σε εν στολή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη καλεί σήμερα το απόγευμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. Η διαδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. μπροστά στο Λευκό Πύργο, γίνεται ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης και αναμένεται, σύμφωνα με τους οργανωτές, να συμμετάσχουν σ' αυτήν πάνω από 2.000 αστυνομικοί.

Οπως ανακοίνωσε χτες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Κυριαζίδης, οι αστυνομικοί θα αρχίσουν «λευκή» απεργία, μετά το τέλος της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων και κυρίως τη θεσμοθέτηση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.

Συγκεκριμένα οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας θα καλέσουν τους συναδέλφους τους να λειτουργούν ως μια «απλή στολή» και να αρνούνται δευτερεύουσες εργασίες τηρώντας αυστηρά το ωράριο.

Οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας που παρέστησαν στη συνέντευξη, κατήγγειλαν «την ανακολουθία της κυβέρνησης όσον αφορά την ικανοποίηση των οικονομικών τους αιτημάτων» και χαρακτήρισαν «μέγα ολίσθημα τη μη θεσμοθέτηση του χαρακτήρα του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ