Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2005
Ο δικομματισμός στο πλευρό των βιομηχάνων

Με ανανεωμένη την πίστη τους στο ...δικομματισμό βγήκαν οι μεγαλοβιομήχανοι από τη χτεσινή τους συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο οποίος συναντήθηκε στη συνέχεια με τα προεδρεία της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαπίστωση του ΣΕΒ ήταν ότι ανάμεσα στα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υπάρχει ταύτιση απόψεων, πέρα από τις επιμέρους διαφορές, ότι η ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» και της «επιχειρηματικότητας» είναι μονόδρομος. Μάλιστα οι βιομήχανοι ...ενθαρρημένοι από την υποδοχή των απόψεών τους από τα δυο κόμματα - δεν είναι άλλωστε και κάτι κρυφό - φτάνουν στο σημείο να υποστηρίξουν αυθαίρετα ότι ο συγκεκριμένος μονόδρομος είναι δεδομένος όχι μόνο για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών, αλλά και των πολιτών!

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Ο. Κυριακόπουλος δήλωσε ότι τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η «πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα θέματα επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας που απασχολούν και εμάς, αλλά πιστεύω και την αξιωματική αντιπολίτευση, συζητήσαμε για τα θέματα που σχετίζονται με την κατάρτιση και την παιδεία των εργαζομένων και τις προοπτικές που έχει η χώρα μας για να σταθεί στο διεθνές προσκήνιο».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου δήλωσε πως επισημάνθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «οι μικρές επιχειρήσεις δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται μόνο ως δεξαμενές ψήφων προεκλογικά, αλλά θα πρέπει να υπάρχει σχέδιο και συγκεκριμένα μέτρα και να υλοποιούνται», «ξεχνώντας» την καταστροφική πολιτική που υλοποίησε σε βάρος των ΕΒΕ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τις αντίστοιχες θέσεις που υποστηρίζει σήμερα. Πρόσθεσε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων ώστε να μην ...εξαθλιωθούν οι εργαζόμενοι, παρόλο που τελευταία η ΓΣΕΒΕΕ ταυτίζεται με τη θέση των μεγαλοβιομηχάνων στις συλλογικές διαπραγματεύσεις για άθλιες αυξήσεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δ. Αρμενάκης, με «αέρα» ....ΣΕΒ, δήλωσε ότι ζήτησαν λιγότερο κράτος, πάταξη της φοροδιαφυγής, αφορολόγητο αποθεματικό και εισέπραξαν την υπόσχεση ότι το ΠΑΣΟΚ θα ...στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ