Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δεν απαλλάσσονται από την ευθύνη

Ωραίες ήταν οι οδηγίες που περιέχονταν στην προχτεσινή εγκύκλιο που εξέδωσε η Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας του υπουργείου Υγείας, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μόνο που η κυβέρνηση φαίνεται να ξεχνά πως ευθύνη της δεν είναι να εκδίδει έναν μπούσουλα διεκδικήσεων που οι γονείς θα πρέπει να προβάλουν προς τα σχολεία για την ασφάλεια των μαθητών.

Γιατί καλά και σωστά τα αιτήματα που βάζει το υπουργείο στον κατάλογο (από τις ασφαλείς κτιριακές εγκαταστάσεις μέχρι την ανάγκη εκπαίδευσης των μαθητών για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν έκτακτες καταστάσεις) αλλά όλα αυτά είναι ευθύνη πρώτα και κύρια της κυβέρνησης και όχι των γονιών. Φυσικά οι γονείς πρέπει να απαιτήσουν την ασφάλεια των μαθητών, να μη διαπραγματευτούν την πολύτιμη ζωή των παιδιών τους. Ο υπεύθυνος όμως φορέας ικανοποίησης αυτής της απαίτησης δε βρίσκεται έξω από την κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των υπουργείων Παιδείας και Υγείας.

Ας μην προσπαθούν λοιπόν να παρουσιάσουν εαυτόν ως «ευαισθητοποιημένο» φορέα, γιατί οι ευθύνες ανήκουν όλες πριν απ' όλα στους κυβερνητικούς φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ