Σάββατο 3 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Β΄ ΕΘΝΙΚΗ
«Μάχες» στην ουρά

Τελευταίος... «γύρος» για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής σήμερα και όλα τα αποτελέσματα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, θα κρίνουν πολλά σε ό,τι αφορά τον υποβιβασμό ή τους αγώνες μπαράζ του Ιούνη.

Ο Αθηναϊκός, που ήδη σχεδιάζει τα βήματά του στην Α΄ Εθνική, φιλοξενείται από τη Λάρισα στο Αλκαζάρ. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν πλέον κάποιο στόχο να υλοποιήσουν καθώς η «σωτηρία» τους είχε εξασφαλιστεί από πολύ νωρίς. Από την άλλη, οι «λόρδοι», που έχουν μια διαφορά τεσσάρων βαθμών από το δεύτερο Αιγάλεω δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και λογικά θα γίνει ένα ανοιχτό παιχνίδι.

Η ομάδα του «Σίτυ» έχει και αυτή εξασφαλίσει το πλεονέκτημα στους αγώνες μπαράζ για μια θέση... στον «ήλιο». Ο Παναιγιάλειος, που θα αντιμετωπίσουν οι Αθηναίοι, δεν έχει ακόμα οριστικοποιήσει την παραμονή του στην κατηγορία και θέλει να αποσπάσει τουλάχιστον την ισοπαλία. Αυτό όμως είναι αρκετά δύσκολο καθώς το Αιγάλεω δείχνει ότι άξια έφτασε μέχρι εδώ.

Αμφίρροπο παιχνίδι όμως αναμένεται να είναι και αυτό των Ιωαννίνων, καθώς ο ΠΑΣ υποδέχεται την Ελευσίνα που «καίγεται» για βαθμούς. Οι γηπεδούχοι όμως, στην έδρα τους λογικά θα κατακτήσουν την τρίτη θέση, αφού μπορούν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι από την αρχή.

Στις Σέρρες, η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει την ουραγό Αναγέννηση Καρδίτσας που έχει ήδη καταδικαστεί σε υποβιβασμό. Οι γηπεδούχοι δεν πρέπει να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα από τους Καρδιτσιώτες που έχουν το μυαλό τους στη Γ΄ Εθνική.

Ο Απόλλωνας Καλαμαριάς φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Βόλου που θέλει τη νίκη για να οριστικοποιήσει την παραμονή του στην κατηγορία. Αντίθετα οι Θεσσαλονικείς έχουν «σωθεί» εδώ και καιρό και ο αγώνας για αυτούς αναμένεται να είναι τυπικής διαδικασίας.

Την τύχη κρατάει στα χέρια του ο Παναιτωλικός όσον αφορά την παραμονή του στη Β΄ Εθνική. Η ομάδα του Ιάλυσου δεν απέφυγε τον υποβιβασμό και από ό,τι φαίνεται δε θα αποφύγει και την ήττα στο Αγρίνιο. Αν όμως οι Ροδίτες κάνουν την έκπληξη, τότε ο Παναιτωλικός μπαίνει σε περιπέτειες.

Το ντέρμπι όμως της αγωνιστικής θα γίνει στην Καλλιθέα όπου η ομώνυμη ομάδα «κοντράρεται» με τη Νάουσα. Οι γηπεδούχοι με νίκη «ρίχνουν» τους Ναουσαίους στη Γ΄ Εθνική. Αν όμως οι φιλοξενούμενοι κάνουν την έκπληξη μέσα στην Αθήνα, γλιτώνουν τον υποβιβασμό, μπαίνουν στα μπαράζ και διεκδικούν τη σωτηρία τους.

Τέλος ο υποβιβασμένος Εθνικός υποδέχεται τη Βέροια που θέλει τη νίκη για να «σωθεί», ενώ ο Πιερικός αντιμετωπίζει τον Αγ. Νικόλαο στην Κρήτη που θέλει να αποφύγει τους αγώνες του Ιουνίου.

Ολα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 17.30, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε αύριο σε μαγνητοσκόπηση, από τον «902 TV», στις 21.45, τον αγώνα Καλλιθέα -Νάουσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ