Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Εκδήλωση για τον Μίκη

Επίτιμος δημότης Νίκαιας θα ανακηρυχτεί τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη ο Μίκης Θεοδωράκης σε τιμητική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας για τα 80 χρόνια του μουσικοσυνθέτη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κατράκειο Θέατρο με τη συναυλία «80 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης. Η γυναίκα στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη» με τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης και τους τραγουδιστές Νένα Βενετσάνου, Σόνια Θεοδωρίδου και Γιώργο Θεοδωράκη, στις 9 μ.μ.

«Ο μουσικοσυνθέτης, ο δημιουργός, ο καλλιτέχνης, ο άνθρωπος και ο πολιτικός Μίκης Θεοδωράκης», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Νίκαιας, «με το έργο του και με τη δράση του τίμησε την πόλη της Νίκαιας, αλλά και εμπνεύστηκε από τους αγώνες και την ιστορία του λαού της Κοκκινιάς. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, των αγώνων του λαού μας και των οραμάτων για μια καλύτερη ζωή, με εξέχουσα στοιχεία την ειρήνη, τον πολιτισμό, τη δημιουργία και την κοινωνική ισότητα, ο Δήμος της Νίκαιας τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη».

  • Με συναυλία της ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στο ομώνυμο και νεόκτιστο θέατρο της Χίου και με την παρουσία πλήθους θεατών, Ελλήνων και Τούρκων, έκλεισαν αργά χτες το βράδυ οι τριήμερες εκδηλώσεις «Θεοδωράκεια - Πολιτισμός στις ακτές του Αιγαίου» που συνδιοργάνωσαν οι Δήμοι Χίου και Τσεσμέ. Νωρίς χτες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε και συνέντευξη Τύπου του Μίκη Θεοδωράκη και του Ζουλφού Λιβανελί, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στις εκδηλώσεις που έγιναν χωρίς την οικονομική βοήθεια των δύο κρατών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ