Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Εκδηλώσεις Μικρασιατικής μνήμης

Ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας, σε συνεργασία με τους προσφυγικούς και αρμενικούς συλλόγους της πόλης, από τις 11-18 Σεπτέμβρη, με την ευκαιρία των 83 χρόνων από τη Μικρασιατική Τραγωδία.

Σήμερα (7μμ) στην πλατεία Κρήνης θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Μικρασιάτισσας Μάνας, ομιλία του δημάρχου Νίκαιας Στέλιου Μπενετάτου και εκπροσώπου των Προσφυγικών Σωματείων της πόλης, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο, προβολή ψηφιακής παρουσίασης ιστορικών φωτογραφιών της Κοκκινιάς και των πρώτων προσφύγων της πόλης στην Πλατεία Δημοκρατίας και λαμπαδηδρομία από την πλατεία Δημοκρατίας στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Στις 9μμ στην πλατεία Αγίου Νικολάου θα δοθεί συναυλία με τους Γιώτα Βέη και Μάριο Παππαδέα. Αφιέρωμα στις αλησμόνητες πατρίδες με τραγούδια από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την ευρύτερη περιοχή.

Αύριο (7:30μμ), θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Δημήτρης Γληνός», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Ομιλητής ο Γεώργιος Χουρμουζιάδης - ομότιμος καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Στις 9μμ προβολή ψηφιακής παρουσίασης ιστορικών φωτογραφιών της Κοκκινιάς και των πρώτων προσφύγων της πόλης, στην πλατεία Αγίου Νικολάου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ