Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Ντίνος - ΤΣΙΠΡΑΣ, ένας ξεχωριστός νέος άνθρωπος, με ανήσυχο πνεύμα, τον οποίον δε θα ξεχάσουμε ποτέ. Παιδί αριστερής οικογένειας, με αταλάντευτες απόψεις για το δίκαιο, με αστείρευτο ταλέντο για τη μουσική, που τόσο αγάπησε και που ήταν μαζί με τα «πιστεύω» του, οι τρόποι με τους οποίους αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του.

Εζησε τη σύντομη ζωή του γεμάτη προσωπικό αγώνα, ήθος και σεμνότητα. Μια ζωή αφιερωμένη στη μεγάλη αγάπη του, τη μουσική, στην οποία δόθηκε ολοκληρωτικά, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπιζε.

Υπήρξε πάντα αθόρυβος μπροστάρης, χάρη στην υπερευαίσθητη ψυχή του, που μας κληροδότησε στίχους και μουσική. Εργάστηκε ακαταπόνητα, μοχθώντας μέσα από τις νότες του, να συνδέσει και να μεταφέρει στο σήμερα το αρχαίο ελληνικό μουσικό και όχι μόνο κάλλος. Ξέρουμε πως είχε ακόμα πολλά να δώσει. Αφησε όνειρα απραγματοποίητα και το έργο του μισό.

Οσοι τον γνωρίσαμε καλύτερα θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ζωντανά, όλα όσα αγάπησε και όλα όσα για τα οποία αγωνιζόταν.

Για μας θα είναι πάντα ζωντανός στην καρδιά και στην ψυχή μας, ταπεινός και ακέραιος, γιος, αδελφός, σύντροφος, φίλος.

Η μητέρα, ο αδελφός, οι συγγενείς, οι σύντροφοι και φίλοι του

Στη μνήμη του η μητέρα του Ασπασία Τσίπρα προσφέρει 15 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Γιάννης Χριστογιάννης, μέλος του ΚΚΕ από τη Νέα Αβώρανη Αγρινίου, προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου μας φίλου και αλύγιστου αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ προσφέρουμε 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Φρόσω και Μενέλαος Στεφανίδης

* * *

Φωτ.

Στις 7 Σεπτέμβρη 2005 έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος κομμουνιστής ΤΑΣΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ.

Τιμώντας τη μνήμη του οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου προσφέρουν στο ΚΚΕ 85 ευρώ, μέσω της οργάνωσής τους.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν κιόλας 19 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Ηταν συνεπής αγωνιστής για τα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας, της ειρήνης, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του προσφέρω 15 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Ασπασία Τσίπρα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ