Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στο «χορό» των απολύσεων και ο «Σκάι»

Δυσοίωνο διαγράφεται το μέλλον για τους εργαζόμενους στο χώρο των ΜΜΕ και ιδιαίτερα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, αφού, μετά τις εξελίξεις στον «Planet» και το «Flash», όπου οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, ήρθε η σειρά του «Σκάι». Η εργοδοσία, χρησιμοποιώντας τον εκβιασμό ή «εθελούσια έξοδο» ή απόλυση, έκανε γνωστή την πρόθεσή της να προχωρήσει στη μείωση προσωπικού για ...οικονομοτεχνικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, προχτές η εργοδοσία του ραδιοφωνικού σταθμού «Σκάι», με ανακοίνωση που μοίρασε στο σύνολο των εργαζομένων, έκανε γνωστό ότι μέσω της «εθελουσίας εξόδου» θα ...πετάξει στο δρόμο περίπου 40 εργαζόμενους. Η πρόφαση που χρησιμοποίησε είναι για «καθαρά οικονομοτεχνικούς λόγους» και γι' αυτό θα «μειώσει το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας της τουλάχιστον κατά το ποσό των 800.000 ευρώ». Ως δέλεαρ «προσφέρει» σε όσους ακολουθήσουν την «εθελούσια έξοδο», πέραν της προβλεπόμενης αποζημίωσης, επιπλέον αποζημίωση το μεικτό ποσό που αντιστοιχεί σε εννέα μηνιαίους μισθούς.

Οι εργαζόμενοι, όμως, δεν μπορούν να υποκύψουν στα εκβιαστικά διλήμματα της εργοδοσίας και να χάσουν τη δουλιά τους, αλλά με συντονισμένο αγώνα να δώσουν τη μάχη τους για το δικαίωμα στη δουλιά.

Χτες, στο σταθμό, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των εργαζομένων, ενώ σήμερα έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση στις 4 το μεσημέρι, με την παρουσία εκπροσώπων των Συνδικάτων του Τύπου.

Επιθεώρηση στον «Planet»

Ελεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και με την παρουσία εκπροσώπων των σωματείων του Τύπου διενεργήθηκε χτες στις νέες εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού «Planet», προκειμένου να εξακριβωθεί, αν λειτουργεί νόμιμα ή παράνομα, αφού από την περασμένη Δευτέρα εκπέμπεται από τη συχνότητα των 99,5 μεγακύκλων πρόγραμμα.

Συγχρόνως, έξω από τις εγκαταστάσεις του «PLANET», στην οδό Αιμιλίου Βεάκη 58, στο Περιστέρι, συγκεντρώθηκαν και οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού, απαιτώντας από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες Γ. Πολυχρονίου και Αθ. Παύλοβιτς την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται επί έναν και πλέον χρόνο, τη διατήρηση των σχέσεων εργασίας και του ειδησεογραφικού χαρακτήρα του σταθμού.

Οι ιδιοκτήτες του «PLANET» αρνήθηκαν αρχικά τον έλεγχο, προκειμένου - όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία των εργαζομένων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ - να μην καταγραφεί αυτό που επί μήνες καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους: Την παράνομη χρήση της συχνότητας των 99,5 μεγακύκλων, προκειμένου να εκπέμπεται ένα ψευδεπίγραφα «ειδησεογραφικό» πρόγραμμα, με ελάχιστο προσωπικό, υπό άγνωστο εργασιακό καθεστώς.

Τα ΔΣ των σωματείων καλούν τα συναρμόδια υπουργεία Επικρατείας και Απασχόλησης, καθώς και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, να δώσουν τέλος στο καθεστώς ανοχής της εργοδοτικής ασυδοσίας από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες του PLANET Γιώργο Πολυχρονίου και Αθανάσιο Παύλοβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ