Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Ανοιχτό δημιουργικό εργαστήρι

Σε μια «κυψέλη» δημιουργίας μετατράπηκε χτες και προχτές ο χώρος του «Ελεύθερου Δημιουργικού Χρόνου». Ηταν προχτές, πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, όταν το εικαστικό εργαστήρι «άνοιξε τα πανιά του» για το ταξίδι του στο μαγευτικό κόσμο της τέχνης. Ο ζωγράφος Νίκος Ευγενίδης, στο εργαστήρι ψηφιδωτού που λειτουργεί στο χώρο κάθε βράδυ, «ξεδίπλωσε» τις πέτρινες και γυάλινες χρωματιστές ψηφίδες του, αποκαλύπτοντας τα μυστικά της ψηφιδογραφίας. Μιας τεχνικής, που γεννήθηκε στην ελληνιστική περίοδο, έλαμψε στα βυζαντινά χρόνια και μέχρι σήμερα συνεχίζει να γοητεύει τους εικαστικούς δημιουργούς.

Το δεύτερο εργαστήριο που λειτουργεί (Σάββατο και Κυριακή), αφορά στα σεμινάρια ζωγραφικής με τη μέθοδο της νωπογραφίας (Fresco). Η ζωγράφος - χαράκτρια Εύα Μελά, μυεί όσους ενδιαφέρονται, στην πανάρχαια αυτή τεχνική, που ξεκίνησε τη «ζωή» της στα 1700 π.Χ. στον Αιγαιοπελαγίτικο χώρο. Στο ανοιχτό αυτό εργαστήρι, εκτός από κάποια γενική θεωρητική ανάπτυξη, υπάρχει και ένας πρακτικός πειραματισμός.

Ακόμη, στο χώρο του «Ελεύθερου Δημιουργικού Χώρου», φιλοξενείται το έργο νέων δημιουργών που συμμετείχαν στην Πανελλαδική Εκθεση που διοργάνωσε η ΚΝΕ με θέμα «Είναι πια καιρός να ξανανάψουμε τα αστέρια». Εξήντα συνολικά έργα (ζωγραφική - φωτογραφία), νέων παιδιών, απαθανάτισαν «αυτόν τον κόσμο το μικρό το μέγα», βάζοντας χρώμα στο όνειρο και την ελπίδα: κόκκινο χρώμα, το χρώμα της φωτιάς και του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ