Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μακριά από τη φρίκη της κατοχής

Πέντε παιδιά από την Παλαιστίνη φιλοξενεί το ΠΑΜΕ, για δεύτερη συνεχή χρονιά

Χαμόγελα ανεμελιάς σε Λούνα Παρκ από τα πέντε παιδιά που φιλοξενεί το ΠΑΜΕ
Χαμόγελα ανεμελιάς σε Λούνα Παρκ από τα πέντε παιδιά που φιλοξενεί το ΠΑΜΕ
Στην αγκαλιά του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας βρίσκονται από την περασμένη Πέμπτη πέντε παιδιά από την Παλαιστίνη που φιλοξενεί το ΠΑΜΕ, προκειμένου να περάσουν μερικές μέρες ξενοιασιάς αλλά και να μεταφέρουν στην πατρίδα τους ισχυρό το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ελπίδας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που επαναλαμβάνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, καθώς πέρσι το φθινόπωρο το ΠΑΜΕ είχε και πάλι φιλοξενήσει πέντε μικρούς Παλαιστίνιους που συμμετείχαν στη μεγάλη εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης προς τους αγωνιζόμενους λαούς, στο γήπεδο του Σπόρτινγκ. Αναπτύσσοντας τέτοιες πρωτοβουλίες, το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει την ανάγκη ενίσχυσης της αλληλεγγύης ανάμεσα σε λαούς και εργαζόμενους, αφού έτσι δυναμώνει ο συντονισμένος αγώνας ενάντια στον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό.

Τα πέντε παιδιά, ηλικίας 12 και 14 χρόνων, μένουν σε σπίτια οικογενειών που προσφέρθηκαν εθελοντικά να τα φιλοξενήσουν. Το ταξίδι τους καλύπτεται απ' την οικονομική συνεισφορά των συνδικάτων που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ, επιβεβαιώνοντας πως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας τιμά έμπρακτα την αξία της διεθνιστικής αλληλεγγύης. Για τη μετακίνησή τους, το ΠΑΜΕ συνεργάστηκε με τη Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών. Μιλώντας στο «Ρ» ο Μοχάμεντ Ιγκνέμπι, αντιπρόσωπος της Ενωσης στην Ελλάδα και διεθνώς, σημείωσε πόσο σημαντική είναι η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ για να δουν τα παιδιά «ότι υπάρχει κόσμος που τους δίνει κουράγιο και ελπίδα για ζωή».

Συμμετέχοντας στις τετραήμερες κεντρικές εκδηλώσεις του 31ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«ΟΔΗΓΗΤΗ», ο Αλι, η Αρίζ, η Ιλχάμ, ο Μαχμούντ κι ο Αμπντάλα, απηύθυναν την περασμένη Παρασκευή χαιρετισμό αντίστασης και αλληλεγγύης από τη Νεανική Σκηνή. Ενώ την περασμένη Κυριακή έλαβαν μέρος σε συμβολική κατεδάφιση ενός εικονικού «Τείχους της ντροπής», στη Διεθνούπολη. Πέρα από το παιχνίδι που καλύπτει σημαντικό μέρος του προγράμματος, τα παιδιά συμμετέχουν σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες επισκέψεις. Χτες πήγαν στην Ακρόπολη, ενώ σήμερα θα επισκεφτούν το Αττικό Πάρκο, στα Σπάτα. Αύριο, αναμένεται να επισκεφτούν σχολεία της Ηλιούπολης και το απόγευμα θα πάνε στο Πλανητάριο. Το απόγευμα της Πέμπτης θα αναχωρήσουν για την πατρίδα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ