Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Αδιαπραγμάτευτο ΟΧΙ στο ωράριο του κεφαλαίου

Αποκλεισμοί καταστημάτων το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Από τον αποκλεισμό στο «Μασούτη» στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τον αποκλεισμό στο «Μασούτη» στη Θεσσαλονίκη
Στο μονόδρομο του ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στο ωράριο της εξουθένωσης και του αφανισμού πορεύονται εργαζόμενοι στο εμπόριο. Στη Θεσσαλονίκη, το περασμένο Σάββατο, με μπροστάρη την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων και το ΠΑΜΕ, συνέχισαν τους αποκλεισμούς σούπερ μάρκετ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Από τις 5.30 το απόγευμα έστησαν μπλόκο στις εισόδους των σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» και «Μασούτης», στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εκεί άπλωσαν τα πανό και φωνάζοντας συνθήματα πρόβαλλαν τις διεκδικήσεις τους. Απαίτησαν ενιαίο συνεχές ωράριο για όλα τα καταστήματα που να μην υπερβαίνει τις 48 ώρες, τρία απογεύματα κλειστά την εβδομάδα, νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, 5ήμερο, 7ωρο, 35ωρο με βασικό μισθό 1.300 ευρώ. Και όλοι μαζί διαμήνυσαν πως αν τώρα δεν ξεσηκωθούν σύσσωμοι οι εργαζόμενοι, η αντεργατική επίθεση που εκδηλώνεται δε θα αφήσει περιθώρια ούτε για να βλέπουν τα παιδιά τους.

Παράρτημα στην Καλλιθέα

Στην ίδρυση παραρτήματος του σωματείου στην περιοχή της Καλλιθέας προχώρησε η διοίκηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με ομόφωνη απόφασή της, κάτω από το βάρος των σοβαρών προβλημάτων των εργαζομένων στο εμπόριο, αλλά κυρίως γιατί η ίδρυση παραρτήματος ήταν απαίτηση των ίδιων των εργαζομένων. Το παράρτημα φιλοξενείται προσωρινά στην οδό Θησέως 156, 1ος όροφος (τηλ. 210 9588825) και υπεύθυνη θα είναι η Βούλα Φωτεινού, μέλος της διοίκησης του Συλλόγου, η οποία θα βρίσκεται εκεί κάθε Τετάρτη από τις 5 το απόγευμα έως το βράδυ.

Παράλληλα, η διοίκηση του συλλόγου δίνει τη μάχη για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στη γενική συνέλευση του κλάδου, στις 9 Οκτώβρη, η οποία και θα πραγματοποιηθεί έξω από το πολυκατάστημα «Λαμπρόπουλος» (Λυκούργου και Αιόλου), στις 10 το πρωί, καθώς και στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο, 12 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ