Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
8o ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Εβαλαν «γκολ» στη ναρκοϋποταγή

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Κύπελλο Ποδοσφαίρου χωρίς Ναρκωτικά για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Νικητής μπορεί να αναδείχτηκε η ομάδα των βετεράνων του Ηρακλή με 6 - 4 έναντι της μεικτής ομάδας των νέων από τα θεραπευτικά προγράμματα, αλλά οι μεγάλοι νικητές είναι οι νέοι μαχητές της ζωής. Αυτοί που νίκησαν το θάνατο και «έβαλαν γκολ» στη ναρκοϋποταγή.

Ο Νίκος, που συμμετείχε στη μεικτή ομάδα με παίχτες από 7 χώρες, θα μας εκφράσει με τα δικά του λόγια το ελπιδοφόρο μήνυμα που στέλνουν τα στεγνά προγράμματα: «Ο καθένας μπορεί να πολεμήσει για τη ζωή του και μέσα από τον αθλητισμό αλλά και μέσα από άλλες δραστηριότητες. Υπάρχει ζωή χωρίς ναρκωτικά».

Το 8ο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Χωρίς Ναρκωτικά πανευρωπαϊκού επιπέδου πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα με διοργανωτή το θεραπευτικό πρόγραμμα Ιθάκη - ΚΕΘΕΑ από τις 12-18 Σεπτέμβρη στη Σάνη Χαλκιδικής, όπου συμμετείχαν ομάδες στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης. Ο τελικός έγινε στο μικρό Καυτατζόγλειο στη Θεσσαλονίκη.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 1 ομάδα από την Αυστρία, 3 από Γερμανία, 1 από Ιταλία, 3 από Ισπανία, 2 από Ουγγαρία, 4 από Ελλάδα και 1 από Βουλγαρία. Οι ελληνικές ομάδες εκπροσώπησαν θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κρήτη και Αθήνα καθώς και το ανοιχτό Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΑΡΓΩ του Ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ