Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ «ΗΛΙΟΣ»
Εργάζονταν με σοβαρά προβλήματα υγείας

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

Καρδιολογικά προβλήματα αντιμετώπιζαν ο κυβερνήτης Χανς Μέρτεν και ο συγκυβερνήτης Πάμπος Χαραλάμπους του μοιραίου αεροσκάφους της ετιαρίας «Ηλιος», που στις 14 Αυγούστου κατέπεσε στην περιοχή του Γραμματικού. Ιδιαίτερα σοβαρή ήταν η κατάσταση της υγείας του 51χρονου συγκυβερνήτη Π. Χαραλάμπους, ο οποίος παρουσίαζε στένωση του αυλού μέχρι 90%, ενώ ο κυβερνήτης Χ. Μέρτεν είχε στένωση του αυλού μέχρι 45%. Τα παραπάνω αποτελέσματα προκύπτουν από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στον κυβερνήτη και συγκυβερνήτη, ενώ χτες ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Φ. Κουτσάφτης, ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης, Α. Παπαληγούρα, για τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Το μεγάλο πρόβλημα που εγείρεται πλέον είναι πώς είναι δυνατόν να πετάει ένας πιλότος που παρουσιάζει σοβαρή στεφανιαία νόσο, όπως ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους, με 90% στένωση του αυλού. Τελικά, οι πιλότοι περνούν από εξετάσεις και πόσο έγκαιρα είναι τα διάφορα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, με τα οποία συνεργάζονται αεροπορικές εταιρίες, όπως η «Ηλιος» της Κύπρου; Το ιπτάμενο προσωπικό των αεροπλάνων υπόκειται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε ιατρικούς ελέγχους (καρδιογράφημα, υπερηχογράφημα και τεστ κοπώσεως); Οπως μας ανέφερε γιατρός καρδιολόγος, αν ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους είχε υποβληθεί σε τεστ κοπώσεως, δεν μπορεί να μην είχε εντοπιστεί το καρδιολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Στο μεταξύ η χήρα του συγκυβερνήτη ανέφερε χτες ότι ο σύζυγός της είχε υποβληθεί σε εξετάσεις στις 28 Απρίλη 2005 και δεν έδειξαν κανένα πρόβλημα. Πάντως, από τις τοξικολογικές εξετάσεις προκύπτει ότι ο συγκυβερνήτης παρουσίαζε «βαρύτατες αρτηριοσκληρυντικές αλλοιώσεις στεφανιαίων αρτηριών» που προκαλούν στένωση του αυλού κατά 90%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ