Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Κόκκινα χαμόγελα

Τρία στα τρία για τον Ολυμπιακό που είναι μόνος στην κορυφή. Εξαιρετική η Ξάνθη, ακολουθεί. Στραβοπάτημα για ΑΕΚ - ΠΑΟ

Η γνωστή λαϊκή ρήση «στους στραβούς, κυριαρχεί ο μονόφθαλμος», βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής. Το μέτριο ως κακό θέαμα είναι ο κανόνας και το υποφερτό ή καλό η εξαίρεση. Από το πλαίσιο αυτό δε θα μπορούσε να ξεφύγει και η τρίτη αγωνιστική. Κακός αλλά αποτελεσματικός ο Ολυμπιακός, μέτριοι ως κακοί ΑΕΚ και ΠΑΟ, έχασαν και άλλο έδαφος. Η μοναδική ομάδα που δικαιούται τη θέση της - αν όχι ψηλότερη - και δικαιολογεί τις προσδοκίες είναι η Ξάνθη.

Οι τρεις βαθμοί είναι το μοναδικό θετικό του Ολυμπιακού, από την αναμέτρηση με την Καλλιθέα. Για μια ακόμα φορά δεν ικανοποίησε. Πάντως πήρε αυτό που ήθελε και μάλιστα με το παραπάνω, αφού αύξησε την απόστασή του από τους - θεωρητικά - βασικούς συνδιεκδικητές του τίτλου. Μετά τον αγώνα σε δηλώσεις του ο Ριβάλντο υποστήριξε ότι αγωνίζεται σε λάθος θέση και «φωτογράφισε» τον Σόλιντ. Οι δυο τους συναντήθηκαν στου Ρέντη προχτές και με αμοιβαίες εξηγήσεις η «παρεξήγηση» λύθηκε...

Ο,τι πέρυσι έδινε ώθηση στην ΑΕΚ, φέτος λείπει, με αποτέλεσμα να τη φρενάρει. Η «ζεστή» ατμόσφαιρα στις κερκίδες, το πείσμα, το πάθος. Η κούραση προβλήθηκε σαν δικαιολογία - για τη νέα γκέλα, με το καλά «διαβασμένο» Αιγάλεω - αλλά μάλλον έχει από μικρό ως ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής, στην αρνητική εικόνα. Υπάρχουν καθοριστικότερα στοιχεία. Οπως η προβλεψιμότητα, η προβληματική ανάπτυξη, η επιθετική της πενία. Το γεγονός είναι πως ήδη βρίσκεται 4 πόντους από την κορυφή.

Σε ακόμα δυσκολότερη θέση, είναι ο Παναθηναϊκός. Ούτε στη Λιβαδειά κατάφερε να κερδίσει (βαθμούς ή εντυπώσεις). Και μπορεί κάποιοι να ισχυρίζονται ότι παρουσίασε σημάδια βελτίωσης, αλλά μάλλον δεν πείθουν. Και σίγουρα αυτό δεν είναι αρκετό. Απομακρύνθηκε από τον Ολυμπιακό 7 βαθμούς και τα περιθώρια - για προπονητή και κάποιους παίχτες - στενεύουν αρκετά.

Οι τρεις του πάλαι ποτέ ΠΟΚ και ο ΠΑΟΚ είχαν - αρχικά - το όνομα, αλλά η Ξάνθη έχει (και φέτος) τη χάρη. Μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ, όπως με τη Μίντλεσμπρο - αλλά «καθάρισε» εύκολα και γρήγορα. Επαιξε όσο έπρεπε - χωρίς δικαιολογίες περί κούρασης κλπ - έβαλε δύο γκολ στην Καλαμαριά και μετά έκανε συντήρηση. Ως τώρα είναι η πλέον αξιόπιστη ομάδα.

  • Η τρίτη αγωνιστική ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 σ' ένα μέτριο παιχνίδι.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Φρέναρε» τον ΠΑΟΚ ο Αρης (2019-02-26 00:00:00.0)
Nίκη τίτλου ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι (2019-02-12 00:00:00.0)
Δίδυμο κορυφής (2007-12-18 00:00:00.0)
Ντέρμπι σε φόντο... κίτρινο (2007-12-01 00:00:00.0)
Ποδαρικό με ντέρμπι (2007-01-05 00:00:00.0)
Εκπλήξεων συνέχεια (2006-10-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ