Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ταλαιπωρία αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης

Από πολύ μικρός είμαι στον αγώνα για τη δημοκρατία και την ελευθερία στη χώρα μας.

Είμαι αναγνωρισμένος στην Εθνική Αντίσταση 1941-1944 και 1967-1974, ως μέλος, στέλεχος και εκπρόσωπος σε ΓΑΛΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ - ΑΜΕΡΙΚΗ Ν.Υ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ναυτεργατικών Οργανώσεων (ΟΕΝΟ). Υστερα από αλλεπάλληλες διώξεις σαν αγωνιστής και αντιστασιακός, μου είχε απαγορευτεί από το τότε κράτος, η ναυτολόγησή μου επί παντός ελληνικού πλοίου, ή και ελληνικής πλοιοκτησίας. Αναγκασμένος να μένω εκτός Ελλάδας λόγω των συνεχών διώξεων, καθώς και σαν εκπρόσωπος της ΟΕΝΟ στη Νέα Υόρκη, το 1957 πιάστηκα από τις αμερικανικές αρχές. Με έβαλαν στη φυλακή, στην απομόνωση, εννέα (9) μήνες. Μου κατάσχεσαν τα χαρτιά μου, το Ναυτικό Φυλλάδιο, και με απέλασαν για την Ελλάδα. Το πλοίο που με μετέφερε έπιασε Ελλάδα - Γένοβα - Ιταλία για 5 ώρες. Ετσι βρήκα τρόπο και δραπέτευσα Ιταλία - Γαλλία και, τελικά, πήρα πολιτικό άσυλο στην τότε Πολωνία σαν πολιτικός πρόσφυγας από το 1958 έως το 1966.

Υπήρξε απόφαση μετέπειτα σε μια σειρά χώρες στη Δύση για αγώνα στις ελληνικές παροικίες και στους Ναυτεργάτες για την εδραίωση της αποκατάστασης της δημοκρατίας και της ελευθερίας στην Ελλάδα με μεγάλη δραστηριότητα. Δράση για το καλό του λαού και της χώρας μας. Για όλες αυτές τις δράσεις μου και μετέπειτα μετά τον επαναπατρισμό μου στην Ελλάδα, συνεχίζω να αγωνίζομαι, παρά την ηλικία μου, για τον ίδιο ακριβώς σκοπό.

Στις αρμόδιες ελληνικές αρχές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, στις οποίες απευθύνθηκα, στην Αστυνομία και στο υπουργείο, ζήτησα να μου χορηγήσουν τις βεβαιώσεις πολιτικού πρόσφυγα. Η αστυνομία, μου απάντησε με απίστευτα περιοριστικά κριτήρια και μου αρνήθηκε μέχρι τώρα να μου χορηγήσει τη βεβαίωση του πολιτικού πρόσφυγα. Η περίπτωσή μου αυτή, όπως αντιμετωπίζεται από τις αρμόδιες αρχές, παίρνει τη μορφή και τις διαστάσεις πρωτοφανούς και προκλητικού σκανδάλου.

Για την αντιμετώπισή μου αυτή από τις ελληνικές και αστυνομικές αρχές και το αρμόδιο υπουργείο, υπάρχουν γραπτά στοιχεία που το αποδεικνύουν και είμαι πρόθυμος να σας τα προσκομίσω αμέσως.

Είναι κατάφωρη η αδικία και εξωπραγματική μια τέτοια συμπεριφορά των αρχών. Και επειδή η αντιμετώπισή μου αυτή από τις υπεύθυνες ελληνικές αρχές δεν είναι μόνο κατάφωρα άδικη, αλλά σκληρή, απάνθρωπη και αντιδημοκρατική:

Σας παρακαλώ να ενεργήσετε σαν υπεύθυνες αρχές να μου αποδοθεί η εν λόγω βεβαίωση πολιτικού πρόσφυγα, έστω και καθυστερημένα.

ΜΠΕΝΙΑΣ ΣΠ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ