Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
«Φορτώνει» στους δημότες υπέρογκο ενοίκιο

Ποσό ύψους 540.000 ευρώ θα πληρώνει ετησίως ο Δήμος Αθηναίων για την ενοικίαση κτιρίου στο οποίο θα στεγαστούν διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες. Υπέρογκη χαρακτηρίζει τη δαπάνη η «Συμπαράταξη για την Αθήνα»

Το υπέρογκο ποσό των 540.000 ευρώ ετησίως θα πληρώνει ο δήμος Αθηναίων, δηλαδή οι δημότες, μετά την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει στην ενοικίαση ενός νέου κτιρίου για να στεγάσει τις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες του. Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά το προχτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο ακόμη δεν έχει υπογραφεί η συμφωνία με την ιδιοκτήτρια του κτιρίου. Μάλιστα, όπως είπε ο αναπληρωτής δημάρχου Θ. Σκυλακάκης, το κόστος είναι πολύ πιθανό να είναι ακόμη μεγαλύτερο...

Με αυτό τον τρόπο, ένα υπέρογκο ποσό πηγαίνει στην ενοικίαση ενός κτιρίου, την ώρα που θα μπορούσε - όπως σημείωσε ο Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» - να αγοράσει ένα οικόπεδο και να προχωρήσει στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου κτιρίου, λύνοντας οριστικά το κτιριακό πρόβλημα.

Το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται στην οδό Σωκράτους και είναι το πρώην κτίριο της εφημερίδας «Καθημερινή», 2.850 τετραγωνικών μέτρων. Μάλιστα, η ίδια η διοίκηση - διά στόματος Θ. Σκυλακάκη - παραδέχτηκε ότι το ποσό που πρόκειται να πληρώσει ο δήμος, είναι «πολύ υψηλό». Και όμως, αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή τη λύση, με την οποία θα χαρατσώνονται για τα επόμενα πέντε ή δέκα χρόνια (σ.σ. δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί οι λεπτομέρειες του μισθώματος) οι δημότες της πρωτεύουσας από το να προχωρήσει στην κατασκευή ενός ιδιόκτητου, όπως πρότεινε ο Σπ. Χαλβατζής.

«Ασφαλώς και υπάρχει ανάγκη για κτίριο που να είναι σύγχρονο, λειτουργικό, με εύκολη πρόσβαση για τους κατοίκους και να εξυπηρετεί τους πολίτες», σημείωσε εξαρχής ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης». Ωστόσο, συνέχισε, για το συγκεκριμένο κτίριο «υπάρχει μια πολύ μεγάλη δαπάνη για ενοίκιο. Εμείς προτείνουμε, συνέχισε, να προχωρήσουμε σε αγορά οικοπέδου και να κατασκευάσουμε ένα υπερσύγχρονο κτίριο. Σε 10 χρόνια θα έχει γίνει απόσβεση των χρημάτων. Αυτό θα εξυπηρετήσει το γενικότερο σχεδιασμό, αλλά και τις ανάγκες των εργαζομένων της πόλης», τόνισε χαρακτηριστικά. Και κατέληξε: «Είναι ανάγκη να αντιμετωπίζουμε τα θέματα με μια μακρόχρονη πολιτική. Η πρότασή μας στηρίζεται σε μια λογική να λυθεί το πρόβλημα όχι για μια πενταετία ή δεκαετία, αλλά στο διηνεκές».

Από την πλευρά της, η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων, ισχυρίζεται πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αγοράς. Ωστόσο, αναζητά «άμεση λύση» και για το λόγο αυτό προχωρά στην ενοικίαση αφού στην άλλη περίπτωση, όπως είπαν, χρειάζονται τέσσερα με πέντε χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ